Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Nie działające głośniki i wyświetlacz w radiu.

ToMac
    Gość

Domyślnie Nie działające głośniki i wyświetlacz w radiu.

Witajcie,
    Moja alfa po odstaniu swojego w komisie i nieznazlezieniu nowego właściciela znów ruszyła na drogi. Problem jednak w tym, że głośniki (obydwie sztuki) w przednich lewych drzwiach nie działają, - co może być przyczyną i jak to można samemu naprawić? Druga sprawa to zepsuty wyświetlacz w radiu (radio nie orginalne z wyjmowanym panelem) tzn. sam w sobie wyświetlacz i cały panel działa tylko podświetlenie na samym wyswietlaczu nie chce się zapalić. I tu podobne pytanie ja wyżej czy jest możliwość naprawy i ew. jak to zrobić? I ostatnie pytanie - samochód ma na szybach takie jakby małe plamki coś jak zaschnięty brud, usiłowałem ty zmyć szamponem samochodowym i płynem do mycia okien ale ani rusz Czy jest jakiś preparat do tego? Alfa przed face liftem.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kowall85
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    AR 156 1.8 ts 2000r

Domyślnie

Witam a nikt nie ciął ani nie szlifował czegoś szlifierką niedaleko twojego samochodu??

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Nom tak to jest jak się zostawi samochód w komisie.... znajomy zostawił BMW ale coś często ją widziałem na mieście - pytam się go czy już sprzedał... nom i wyszło, że właściciel komisu, jego żona, brat i h....j wie kto jeszcze nim sobie jeździł i skrzynka automat do wymiany nom ale to było extremum.
    Co do elktryki: sprawdź czy wogóle masz głośniki (i czy to są Twoje) bo może siedzą ale u kogoś innego w aucie W radiu sprwdź styki na panelu
    A co do szyby jak nie schodzi po myciu i szorowaniu to pewnie są to uszkodzenia mechaniczne.
    Kurde nie znam jeszcze nikogo kto odebrał swój samochód z komisu i było wszystko ok - zawsze coś nie tak!

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

ja miałem luzna tą nakretke plastikową w drzwiach , którą przechodza przewody tam jest wtyczka , moze jest luzna i nie łączy

ToMac
    Gość

Domyślnie

O jakiemkolwiek majstrowaniu nie ma mowy bo samochód był zostawiony w dobrych rękach - stan licznika się zgadza co do dziesiętnych kilometra. Co do tej nakrętki - muszę zapewne zdjąć boczek drzwi żeby się dostać? Sorki za głupie pytania ale jestem nowy w alfach. Odnośnie tych plamek, nie ma ich tam gdzie szybę przecierają wycieraczki, da się je usunąć tylko nie wiem poprostu jak... A w radiu styki czyściłem i w module i panelu, chyba będę musiał go rozebrać i spróbować znaleźć taki sam wyświetlacz.
    Ostatnio edytowane przez ToMac ; 16-01-2011 o 21:11

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

nie zdejmuj żadnych boczków, otwórz drzwi i tam gdzie zawiasy jest taki karbowany jak by wąż z cała wiazka przewodów i jego dokreca ta nakrętka plastikowa a z radiem miałem podobnnie, grało ale nie pokazywało sie nic na wyswietlaczu dociskanie czyszczenie stykow pomagało na chwile wkoncu wymieniłem na nowe radio i po kłopocie
    Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 17-01-2011 o 10:08

ToMac
    Gość

Domyślnie

Dzięki wielkie, jak tylko znajdę chwilkę czasu to sprawdze. A co do tych szyb to znalazłem preparat SONAX'u jak tylko się trochę ociepli to wyproboje .