Ale z czym masz problem? Jak masz lampy czyste to powinny oświetlać całkiem sporo, przynajmniej u mnie tak jest. Pokaż te swoje lampy.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
lampy mam oryginalne czerwone, a urok życia na peryferiach to kiepskie oświetlenie, lub jego brak. Taka to jest nadal POlska XXI wieku. A zawsze chciałem mieć alfe i się udałoi teraz szukam sposobu jak sobie ułatwić życie w tych warunkach. Może być to nawet za cene ZBESZCZESZCZENIA alfy, za co widze zostałem już ogłoszony heretykiem... pozdro.. wole wymienić lampy niż roz***ać np zderzak... albo poturbować zawieszenie... Taki to mój problem.
No to nie wiem - może czujniki parkowania będą lepszym rozwiązaniem.
Posiadam czujniki, ale niepotrafie w pełni tylko im zaufać. To może zmieńmy kierunek konwersacji bo widze że przechwala się użytkowników tego forum. Poprosiłem o wsparcie i opinie, a wszyscy zaczęli po mnie cisnąć... To może zapytam tak.
Zna ktoś inny sposób jak znacznie polepszyć widoczność podczas cofania??
Nie jestem pewien czy światło z tym lamp z pierwszego postu rzeczywiście byłoby lepsze niż z oryginalnych. A takie lampy używane potrafią nawet po 300zł kosztować więc nowe znacznie więcej. a efekt może być mizerny. Z drugiej strony obecnie bardzo często lampy się brudzą co ogranicza efektywność świecenia. Z jeszcze innej strony można przyjrzeć się lampą czy nie trzeba byłoby ich wypolerować. U siebie też często używam przeciwmgielnej tylnej przy cofaniu gdy nie ma dodatkowego oświetlenia ulicznego, które mogłoby coś pomóc.
Wreszcie jakaś sensowna opinia w sprawie pierwszego postu w tym temacie. A może jest tu na forum jakiś użytkownik alfy który zmienił te oryginalne światła i też wyrazi swoją opinie o nich. Bo pamiętam że chyba był kiedyś wątek o zamianie żarówek na mocniejsze i było coś tam że niema zmiany efektu. poprawcie mnie jeśli się myle.
te... ale w pierwszym poście nie pisałeś nic o 'słabej widoczności;, czy jak poprawić oświetlenie przy cofaniu, tylko, że znalazłeś lampy które mają "fajny dizajn"...
Ok. To nie moja sprawa. Twoja alfa. Twoje lampy. Twoja sprawa.
Jeśli natomiast chodzi o to, że słabo oświetla... może spróbuj wymienić żarówkę na nową (czasami może się zdarzyć, że żarówka jest tak wypalona, że słabiej świeci).
Druga sprawa - sprawdź, czy klosz jest czysty w środku... Być może coś się do środka dostało, i klosz jest przydymiony.
Trzecia... faktycznie, jak samochód jest nieumyty - więc lampy tylne są brudne - to oświetlenie tyłu jest słabe. Ale przy czystym samochodzie nigdy nie miałem problemu z cofaniem i światłem wstecznym.
Dobrze, że poruszyłeś ten temat. Niech przeczytają Ci, co ostatnio się zastanawiali nad przyciemnieniem tylnych świateł folią/sprayem... że niby będzie bardziej fajnie...
Bo ciemne lampy z tylu są zajefajne.
Mam ciemne szyby z tylu i po bokach. I jakoś większego problemu z parkowaniem nie mam.
Kwestia wprawy i wyczucia samochodu a nie oswietlenia.