U mnie jest taki kaprys że się w czasie jazdy wcale nie zagrzeje na wskaźniku 50 stopni dopiero jak chwilę postoi ok 5-10 min to temperatura podniesie się do 70-80 nie więcej czy to może być uszkodzony termostat czy to objawy czegoś innego?
U mnie jest taki kaprys że się w czasie jazdy wcale nie zagrzeje na wskaźniku 50 stopni dopiero jak chwilę postoi ok 5-10 min to temperatura podniesie się do 70-80 nie więcej czy to może być uszkodzony termostat czy to objawy czegoś innego?
uszkodzony termostat
A o czym moze swiadczyc takie zjawisko : w miescie wskazowka temp stoi w miejsu, czyli dobrze, jednak na trasie caly czas sie rusza w zakresie 3-4mm ( pomiedzy 80 a 90stopni). Denerwuje mnie, ze tak siw caly czas ten wskaznik majta:p
Sent from my HTC Flyer P512
marka?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
A u mnie pokazuje na wskazówce ponad 70 stopni a był wymieniany na orginalny polecony przez macka behr, ale podpiąlem pod kompa i mimo ze wskazywało 70 stopni na wskaźniku kabinowym to temperatura na kompie była 87 stopni a więc hmm wina chyba wskazówki dodam ze już mam lamelki zjechane na chłodnicy i troszeczkę przecieka może to jakoś chłodzi dodatkowo hehe ten plyn chłodniczy albo co
![]()
z tego co pamiętam już niejednokrotnie ktoś pisał, że druga kreska na wskaźniku nie oznacza jak by można było się domyślać 70 stopni, a 80. Trzecia to 90 a czwarta 100. Taka niliniowa charakterystyka :-)
Damian nie wiem co w tym śmiesznego , sami rekomendujecie ten właśnie termostat VERNETA , zakupiłem go również mam nadzieje że nie wyjdzie mi to na złe .
jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego
"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."
Il mio terzo amore Alfa Romeo