Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Temat: 156 alfa romeo 1.6 TS lpg sekwencja 1998 r dymi ;/

karolek1992
    Gość

Domyślnie

powiem tak wymienię w tym tygodniu te 2 dwie świece i zobaczymy dodam fotkę świec jaki był stan . Czy nie będzie nic przeszkadzało jak mam 4 duże świece bosch oczywiście do tego silnika 2 ngk laser platinum PMR7A cena za nie 132zł dwie i teraz kupie 2 świece denso bo sa o wiele tańsze bo po prostu szkoda mi tyle kasy na te ngk

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...511b7ae61.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1919e6d98.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e5efe0afd.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...42dcb06f2.html

w tych małych 2 świecach się gwint ukręcił przy lekkim odkręcaniu...

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

alfy nie lubia takiego kombinowania , a na tych co miales on powinna tak chodzic i dymic

karolek1992
    Gość

Domyślnie

Ale alficzka mi bierze olej dziś mam sucho prawie na bagnecie. Jestem taki zdenerwowany bo to nowy nabytek sprzedający twierdził że auto w bardzo dobrym stanie a tu oo.. teraz zostały dwie stare świece i nadal dymi/
    Ostatnio edytowane przez karolek1992 ; 06-04-2013 o 18:33

Użytkownik Romeo Avatar Morbob
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Wrocław
    Auto
    GT 3.2 V6 2004

Domyślnie

Jak bierze olej to nie ma co wymieniać osprzętu. Lipa i tyle. To świerzo kupione auto? Jeśli tak to możesz je oddać. Kiedy kupiłeś?

karolek1992
    Gość

Domyślnie

około półtora tygodnia temu .

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 156 1.8 t.s 144km & Alfa 159 1.8MPI 140km

Domyślnie

Powiem ci ze masakra :/

Ale 4,9tyś i auto z sekwencją? 2,5tyś instalka więc auto 2,4tyś? coś mi tu nie pasuje, gościu sprzedał trupa :/

Potwierdziło się znowu że alfa w miare znośnym stanie to od 7tyś po uprzednim porządnym sprawdzeniu auta, oczywiście bez lpg.

ps. tego dymu nie było przy oględzinach?

Jak się tylko da to zwróć auto poprzedniemu właścicielowi.
    Ostatnio edytowane przez Alfa156bb ; 07-04-2013 o 08:39

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Ja myśle ze wymiana wahaczy i modlitwa pomoże. Karolek - zrobisz w końcu próbę olejowa i ew. dasz glowice do sprawdzenia czy dalej będziesz syfa pudrowac?

Z drugiej strony - czego wymagać od auta za 2.5k? Chyba tylko zdolności dojechania na złom o własnych siłach, nie?
    Ostatnio edytowane przez Marcin_M ; 07-04-2013 o 12:46

Mieszka w
    Auto
    GT 3.2 V6 2004

Domyślnie

Jeśli półtora tygodnia temu i objawów nie było przy zakupie oraz sprzedawca nie uprzedził Cie o faktycznym stanie silnika to dzwoń do niego i albo oddajesz auto, albo strasz sądem sąd. Prawa konsumenta masz po swojej stronie. Możesz też ew. rzeczoznawce wynająć jeśli będzie taka potrzeba.

Którtko mówiąc to lepiej dla Ciebie jeśli zwrócisz auto, bo jeśli żre olej to ja nie chce wiedzieć w jakim stanie jest reszta - panewki itp.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Cytat Napisał Morbob Zobacz post
    Jeśli półtora tygodnia temu i objawów nie było przy zakupie oraz sprzedawca nie uprzedził Cie o faktycznym stanie silnika to dzwoń do niego i albo oddajesz auto, albo strasz sądem sąd. Prawa konsumenta masz po swojej stronie. Możesz też ew. rzeczoznawce wynająć jeśli będzie taka potrzeba.

Którtko mówiąc to lepiej dla Ciebie jeśli zwrócisz auto, bo jeśli żre olej to ja nie chce wiedzieć w jakim stanie jest reszta - panewki itp.
    Ok, a ile kosztowało to auto? Jak sami zauważyliście, bardzo mało więc właściciel nie może teraz mieć pretensji do sprzedającego. Poza tym nie wierzę żeby nie było tego widać przy kupnie. Po prostu jak się nie znam, to biorę speca albo jadę do mechanika przed kupnem, a nie później takie jaja. A tu na forum wszyscy by zwracali. Ciekawe czy Ty kolego byś przyjął auto po tym jak ktoś je przez półtorej tygodnia katował... bo ten filmik wyżej o tym świadczy(zimny silnik i po obrotach)...
    Ehh, szkoda gadać.
    Kupiłeś trupa to teraz płać i płacz.
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Mieszka w
    Auto
    GT 3.2 V6 2004

Domyślnie

Nie ma tu znaczenia ile kosztowało auto. Sprzedający ma obowiązek poinformować kupującego o stanie rzeczywistym pojazdu. Jeśli zataił informacje to można ubiegać się o swoje.

To, że kolega raz do filmiku przegazował auto to chyba nie znaczy, że zajechał silnik, prawda?