mała poprawka czujnik połozenia wału korbowego odpowiada za iskre , a kolega tu pisze ze iskre ma wiec jaki sens w wymienianie czujnika jak i tak nie odpali![]()
mała poprawka czujnik połozenia wału korbowego odpowiada za iskre , a kolega tu pisze ze iskre ma wiec jaki sens w wymienianie czujnika jak i tak nie odpali![]()
No to może coś bardziej hardcorowego![]()
Zaglądałeś do rozrządu??
Jak kolega jeździł na oparach to ja bym sie przyjżał pompie. Paliwo moze sobie podawac ale tam musi byc odpowiednie cisnienie bez ktorego nie odpali a tego na oko sie nie sprawdzi
Alfa 145 1.4 TS
Alfa 146 1.4 TS
Alfa 147 1.9 JTD http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...tinictive.html
No fakt iskra jest to nie czujnik wału. Pompa może dawać za małe ciśnienie ale myślę że jeśli podaje paliwo to chociaż by próbowała załapać. Ja po raz kolejny zaproponuję komputer bo tak gdybać to możemy do u*****j śmierci![]()
a druga sprawa jest taka ze jak swieci kontrolka z immobilaizera (zółty kluczyk na liczniku) to napewno nie zapali![]()
Ale kolega pisał że mu kontrolka się nie świeci.
zostaje komputer, ja kupiłem czujnik położenia wału nowy i się okazało że stary jest ok tak więc mam na sprzedanie nówkę 1 raz założony !
fakt, czujnik będę miał w zapasie lub sprzedam, na interfejs przyjdzie czas
niestety u mnie na wsi nie ma ogarów od AR i nikt się nie chce podjąć więc kwestia prób i błędów, i dzięki pomocy Rzmudzior doprowadziłem alfe do stanu jezdnego![]()