A supersporta ma, o ile dobrze kojarzę, drift-r. Spytaj Go o opinię.
A supersporta ma, o ile dobrze kojarzę, drift-r. Spytaj Go o opinię.
Amadi jeżeli dla Ciebie vogtland jest twardy to nie prsesiadaj sie do eibacha![]()
co do gwintu vogtlanda pytaj Matejko na forum alfaclubu bo miał dokładnie taki gwint
co do KW, zawias zaje€&@"? Ale swoje kosztuje i kilka worków złota trzeba przyszykowac ale regulacja twardosci i to jak pracuje to zawieszenie rekompensuje jego koszta. Do 147/GT ok 8 tys zł
To za KW chyba podziękujeEw w przyszłości założę
Omen a myślisz że na vogtlandzie będzie twardziej niż jak na seryjny amor założę sprężyny eibacha od 147 -45 ?
Mam na myśli te: http://www.eibach.pl/eibach-alfa-rom...-22-pi-10.html
I czy to przypadek i błąd na stronie że do GT nie ma tych sprężyn a do 147 są ? przecież chyba nie powinno być różnicy...
Ostatnio edytowane przez Aleks_K ; 10-04-2013 o 06:57
Pomysł może jeszcze o KSporcie tez ma regulacje twardosci za trochę mniejsze pieniądze.
Albo XYZ.
Swoją drogą, testowanie amortyzatorów na SKP przy gwincie to śmiechSprężyny sa na tyle sztywne, że nawet przy wylanych amortyzatorach(sprawdzone w rzeczywistości) wyjdzie i tak kilkadziesiąt procent sprawności...
Strona nie jest fajna ale ATC jest autoryzowanym dystrybutorem KW. Nie dość że Ci dobrze doradzą to jeszcze właściciel i mechanicy kochają włoską motoryzację a jak wiecie to nie jest częste zjawisko
Zadzwoń do nich i poproś o ofertę, ja wszystko przez telefon ustalalem i tylko przyjechałem na montaż - 300 km
Z tego co pamietam płaciłem coś koło 4-5 tys zł.
Jako ciekawostkę dodam, że po zamontowaniu całość ( z gwintem ) została pokryta lakierem bezbarwnym, aby dodatkowo ochronić przed brudem i piaskiem !![]()
Ps. Jeśli jestem w stanie odradzić Ci same sprężyny, to bardzo się będę starał
Robiłem takie rzeczy w poprzednich Alfach i jedyne co udało się osiągnąć to fajny wygląd ( niższe zawieszenie ) ale z dobrym prowadzeniem to miało niewiele wspólnego ... najgorsze niestety było bardzo częste "dobijanie" na nierownosciach !!! Tym samym niszczenie amortyzatorow. Przy gwintowanym zawieszeniu taki efekt wogóle nie występuje ...
Zdaję sobie sprawę , że często budżet decyduje o wyborze inwestycji ... ale jeśli myślałeś o zawieszeniu za 3 tys to uważam, że warto dopłacić. Z drugiej strony nie wiem jak długo masz zamiar tym samochodem jeździć bo może na rok-dwa wystarczą same sprężyny ?![]()
![]()
Ale które KW? Gwintów jest wiele modeli, podobny problem (wielu róznych modeli w jednej marce, ich różnego przeznaczenia itd.) poruszyłem ostatnio w jednym temacie o hamulcach. KW to renomowana firma i wiele osób chwali sobie również tańsze zestawy tej firmy jak v1 czy v2. Miałem kiedyś okazję przejechać się na MTS i już wiem, że nigdy nie zagości to w moim aucie.
PS Ten temat to raczej do innego poddziału się nadaje.
Ostatnio edytowane przez kompot ; 12-04-2013 o 12:39
variant 3
Ja mam zamontowany Variant 2 i taki polecam ... Variant 3 jest dla "zawodowców" i moim zdaniem nie warto dopłacać prawie 100% jeśli używamy zawieszania do jazdy na co dzień![]()