Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: Gwint

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Majkel™
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    159 3.2 Q4

Domyślnie

A supersporta ma, o ile dobrze kojarzę, drift-r. Spytaj Go o opinię.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Amadi jeżeli dla Ciebie vogtland jest twardy to nie prsesiadaj sie do eibacha

co do gwintu vogtlanda pytaj Matejko na forum alfaclubu bo miał dokładnie taki gwint

co do KW, zawias zaje€&@"? Ale swoje kosztuje i kilka worków złota trzeba przyszykowac ale regulacja twardosci i to jak pracuje to zawieszenie rekompensuje jego koszta. Do 147/GT ok 8 tys zł

Użytkownik Ogier Avatar Aleks_K
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

To za KW chyba podziękuje Ew w przyszłości założę Omen a myślisz że na vogtlandzie będzie twardziej niż jak na seryjny amor założę sprężyny eibacha od 147 -45 ?

Mam na myśli te: http://www.eibach.pl/eibach-alfa-rom...-22-pi-10.html

I czy to przypadek i błąd na stronie że do GT nie ma tych sprężyn a do 147 są ? przecież chyba nie powinno być różnicy...
    Ostatnio edytowane przez Aleks_K ; 10-04-2013 o 06:57

Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Pomysł może jeszcze o KSporcie tez ma regulacje twardosci za trochę mniejsze pieniądze.

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

Albo XYZ.

Swoją drogą, testowanie amortyzatorów na SKP przy gwincie to śmiech Sprężyny sa na tyle sztywne, że nawet przy wylanych amortyzatorach(sprawdzone w rzeczywistości) wyjdzie i tak kilkadziesiąt procent sprawności...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Sporting
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 159 3.2 V6 Q4 Kompresor Autodelta

Domyślnie

Cytat Napisał Aleks_K Zobacz post
    Kupiłeś to u jakiegoś polskiego przedstawiciela ? Bo strona wygląda nie najlepiej a chętnie bym przejrzał ofertę

Myślałem tez nad zmianą samych sprężyn np na takie od 147: http://www.eibach.pl/eibach-alfa-rom...-22-pi-10.html
    Strona nie jest fajna ale ATC jest autoryzowanym dystrybutorem KW. Nie dość że Ci dobrze doradzą to jeszcze właściciel i mechanicy kochają włoską motoryzację a jak wiecie to nie jest częste zjawisko

Zadzwoń do nich i poproś o ofertę, ja wszystko przez telefon ustalalem i tylko przyjechałem na montaż - 300 km
    Z tego co pamietam płaciłem coś koło 4-5 tys zł.

Jako ciekawostkę dodam, że po zamontowaniu całość ( z gwintem ) została pokryta lakierem bezbarwnym, aby dodatkowo ochronić przed brudem i piaskiem !

Ps. Jeśli jestem w stanie odradzić Ci same sprężyny, to bardzo się będę starał
    Robiłem takie rzeczy w poprzednich Alfach i jedyne co udało się osiągnąć to fajny wygląd ( niższe zawieszenie ) ale z dobrym prowadzeniem to miało niewiele wspólnego ... najgorsze niestety było bardzo częste "dobijanie" na nierownosciach !!! Tym samym niszczenie amortyzatorow. Przy gwintowanym zawieszeniu taki efekt wogóle nie występuje ...

Zdaję sobie sprawę , że często budżet decyduje o wyborze inwestycji ... ale jeśli myślałeś o zawieszeniu za 3 tys to uważam, że warto dopłacić. Z drugiej strony nie wiem jak długo masz zamiar tym samochodem jeździć bo może na rok-dwa wystarczą same sprężyny ?

Użytkownik Ogier Avatar kompot
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GT 1.9JTD Q2

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    co do KW, zawias zaje&@"? Ale swoje kosztuje i kilka worków złota trzeba przyszykowac ale regulacja twardosci i to jak pracuje to zawieszenie rekompensuje jego koszta. Do 147/GT ok 8 tys zł
    Ale które KW? Gwintów jest wiele modeli, podobny problem (wielu róznych modeli w jednej marce, ich różnego przeznaczenia itd.) poruszyłem ostatnio w jednym temacie o hamulcach. KW to renomowana firma i wiele osób chwali sobie również tańsze zestawy tej firmy jak v1 czy v2. Miałem kiedyś okazję przejechać się na MTS i już wiem, że nigdy nie zagości to w moim aucie.

PS Ten temat to raczej do innego poddziału się nadaje.
    Ostatnio edytowane przez kompot ; 12-04-2013 o 12:39

Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

variant 3

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał siewcu Zobacz post
    Albo XYZ.

Swoją drogą, testowanie amortyzatorów na SKP przy gwincie to śmiech Sprężyny sa na tyle sztywne, że nawet przy wylanych amortyzatorach(sprawdzone w rzeczywistości) wyjdzie i tak kilkadziesiąt procent sprawności...

Bzdura, Mi co roku pokazuja 25-30% teraz sa juz wytluczone ale wtedy nie byly a takie wyniki tez pokazywalo. Eibach Pro Street S.
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Sporting
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 159 3.2 V6 Q4 Kompresor Autodelta

Domyślnie

Ja mam zamontowany Variant 2 i taki polecam ... Variant 3 jest dla "zawodowców" i moim zdaniem nie warto dopłacać prawie 100% jeśli używamy zawieszania do jazdy na co dzień