Marcin_M a czy na trzepakach w Twoim przypadku wyszło zużycie przednich amortyzatorów? Jak doszedłeś do tego, że to wina amortyzatorów?
Myślałem o poduszkach silnika/skrzyni także i muszę to także zweryfikować.
Masakra. Strzela przy jeździe przy każdej prędkości. Strzela zaje.iście. Pojechałem na stację diagnosty i wyszło tak: Auto jak się obciąży to "jęknie" lewa strona po czym jak się nim zabuja parę razy znów jęczy i po chwili przestaje. Zaczyna znów skrzypieć jak się znów obciąży. Na szarpakach w kanale wyszło szydło z worka. Walnięty łącznik stabilizatora z lewej strony. Koszt naprawy 50 dyszek a nerwów zjadło więcej jak to wszystko warte, pewnie dlatego, że to jęczy jak 1000zł albo jakby się miało auto rozpaść. Ach ta Alfa![]()
ja chyba dla świętego spokoju bym wymienił też tego z prawej strony.
Ale po prostu hit. Zaczynałem podejrzewać krzyżak, ale facet mówi, że przeguby pico bello. Dolne wahacze, górne, to samo. Jeden łącznik a strzela jakby miało się zawieszenie rozpaść. Wymieniać od razu gumy?
40 % toż to przecież ewidentnie wyhuśtane amorki...
W przyszłym tygodniu wymieniam praktycznie cale zawieszenie wiec mam zamiar prowadzić test zawieszenia o wynikach będę oczywiście informował na bieżąco.
Dla informacji podam wymieniane elementy oraz producentów:
- Wahacze góra przód TRW;
- Wahacze dół przód TRW;
- Wahacze tył poprzeczne MOOG;
- Wahacze tył wleczone Delphi;
- Amortyzatory przód Bilstein b4;
Dodatkowo poduszki pod silnik i skrzynie oryginalne alfa romeo, łączniki stabilizatora oraz gumy zostały wymienione około miesiąca temu.
Wszystkie elementy zostały zakupione w INTERCARS wiec pochodzą z pewnego źródła wiec nie ma mowy o podróbkach.
Ostatnio edytowane przez mushroom ; 16-04-2013 o 20:17
No czekamy na informację. Najbardziej interesują mnie górne wahacze.
Ja wymieniłem górny na TRW a dolny na Delphi, również będę dawał znaćale powiem już, że odczułem poprawę w prowadzeniu po wymianie chociaż to pewnie placebo
![]()