Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: Brak kontrolek nie odpala.

Użytkownik Romeo Avatar jary17
    Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto
    164 3.0 12V była przesiadka na 166 3.0 V6 24V+156 1.6TS BMW E36 1.8is

Domyślnie Brak kontrolek nie odpala.

Cześć Pany a ja mam taki problem. Aku w porządku, światła są, ICS gra, awaryjki są, podświetlenie w środku jest niby wszystko ok.
    A za groma nie mogę odpalić w ogóle nie mam żadnych kontrolek na desce a co za tym idzie rozrusznik nie kręci. Tak jakby w ogóle prądu nie dostawała.
    Raz już miałem taka przypadłość ale pobawiłem się centralnym i zaskoczyła, a teraz ni groma. Oczywiście centralny jak u większości szwankuje już nawet mam drugi zamek miałem jutro przekładać no ale auto musiałem zostawić w robocie. Jest jakiś sposób na to żebym mógł odpalić auto. Odciąć jakoś ten centralny i ściągnąć auto by móc poprzekładać zamki bo pod zakładem nie mam zbytnio pola do manewrowania. Wszelkie sugestie mile widziane najlepiej te trafne.

Użytkownik Romeo Avatar konrad251
    Mieszka w
    Leżajsk / Dublin
    Auto
    166 - Była

Domyślnie

piszesz ze aku ok? ale opraw klemy
    miałem taką samą sytuację a klema + była słabo zamontowana

Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał konrad251 Zobacz post
    piszesz ze aku ok? ale opraw klemy
    miałem taką samą sytuację a klema + była słabo zamontowana
    Sprawdzałem są w porządku. Nic mi nie przychodzi do głowy. Dopóki nie odzyskam kontrolek na pulpicie nie odpalę. Myślę że to będzie problem od centralnego.

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Ja tak miałem (czarny blat, zero reakcji na przekręcenie kluczyka) jak mi na dobre ześwirował niefabryczny immobilizer. Był wpięty w kable między stacyjką a resztą świata i - mimo że był wyłączony - zaczął wszystko odcinać. Więc może to coś z zasilaniem, jakieś bezpieczniki albo jakaś rzeźba przy kablach stacyjki?
    moja była Bella...

Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał yoozef Zobacz post
    Ja tak miałem (czarny blat, zero reakcji na przekręcenie kluczyka) jak mi na dobre ześwirował niefabryczny immobilizer. Był wpięty w kable między stacyjką a resztą świata i - mimo że był wyłączony - zaczął wszystko odcinać. Więc może to coś z zasilaniem, jakieś bezpieczniki albo jakaś rzeźba przy kablach stacyjki?
    Bezpieczniki przekaźniki wszystko sprawdzałem i wychodzi że jest ok. A żadnej partackiej roboty nie zauważam.

Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto

Domyślnie

Sprawdź dla pewności czy do stacyjki dochodzi zasilanie. Wygląda na to że niefabryczny alarm odcina, z reguły montaż jest robiony pod kierownicą. Wytargaj pod kierownicą skrzynkę z bezpiecznikami i popatrz, może coś się rzuci w oczy (dolutowane przewody, coś co wygląda na niefabryczne).
    U mnie był ten immo parszywy, co ja się z tym nawalczyłem zanim w ogóle dotarłem, że to on jest odpowiedzialny za problemy z rozrusznikiem...
    moja była Bella...

Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto

Domyślnie

Sprawdź dla pewności czy do stacyjki dochodzi zasilanie. Wygląda na to że niefabryczny alarm odcina, z reguły montaż jest robiony pod kierownicą. Wytargaj pod kierownicą skrzynkę z bezpiecznikami i popatrz, może coś się rzuci w oczy (dolutowane przewody, coś co wygląda na niefabryczne).
    U mnie był ten immo parszywy, co ja się z tym nawalczyłem zanim w ogóle dotarłem, że to on jest odpowiedzialny za problemy z rozrusznikiem...
    Dzisiaj limit cierpliwości wyczerpany. Jutro ciąg dalszy walki. Zaraz podjadę i zwalę klemę na noc może samo się naprawi.

Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto

Domyślnie

Poczytaj w wolnej chwili o moich przygodach :
    http://www.forum.alfaholicy.org/166/..._desce_v6.html
    http://www.forum.alfaholicy.org/166/...mobilizer.html

Wrzuciłem tam trochę informacji, może coś pomoże w diagnostyce. Powodzenia!

- - - Updated - - -

A, czekaj, przepraszam, jakoś tak założyłem że masz niefabryczny alarm, ale masz chyba tylko fabrykę? Jeśli tak to posprawdzaj czy stacyjka daje prąd po przekręceniu na zapłon (niebieski przewód, powinno być 12V) i dalej bym po tym kabelku poszedł.
    Z tym centralnym co piszesz to sprecyzuj, czy masz na myśli alarm czy sam zamek centralny? Centralny na pewno nie wpływa na rozruch, alarm też raczej nie. Poza tym na pewno można alarm wyłączyć kluczykiem w bagażniku (vide instrukcja).
    moja była Bella...

Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto

Domyślnie

Poczytaj w wolnej chwili o moich przygodach :
    http://www.forum.alfaholicy.org/166/..._desce_v6.html
    http://www.forum.alfaholicy.org/166/...mobilizer.html

Wrzuciłem tam trochę informacji, może coś pomoże w diagnostyce. Powodzenia!

- - - Updated - - -

A, czekaj, przepraszam, jakoś tak założyłem że masz niefabryczny alarm, ale masz chyba tylko fabrykę? Jeśli tak to posprawdzaj czy stacyjka daje prąd po przekręceniu na zapłon (niebieski przewód, powinno być 12V) i dalej bym po tym kabelku poszedł.
    Z tym centralnym co piszesz to sprecyzuj, czy masz na myśli alarm czy sam zamek centralny? Centralny na pewno nie wpływa na rozruch, alarm też raczej nie. Poza tym na pewno można alarm wyłączyć kluczykiem w bagażniku (vide instrukcja).
    Z tym wyłączeniem masz racje ale jakoś nie mogę się doszukać. Stacyjka powinna być po prawej stronie w bagażniku a u mnie brak.
    A teraz z innej beczki czy przyczyna może być słaby aku bo jak podjechałem klemę zwalić coś mnie tknęło i sprawdziłem 25% mocy. Na radio i lampki w środku styknie ale i raczej powinien pociągnąć kontrolki na pulpicie jak uważacie? Ładuję zostawię na noc i zobaczę jutro a nuż widelec tu jest pies pogrzebany.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar 123ravo123
    Mieszka w
    Hajnówka
    Auto
    BYŁA: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2000r 136km JEST: Alfa Romeo 156 2.5v6 98r

Domyślnie

Sprawdz wtyczkę na rozruszniku ;] Ktoregos razu na wyboju zgasly mi swiatla i kontrolka swiatel na tablicy, mysle sobie, zatrzymam sie i odpale na nowo - taki ch*j , na hol musialem brac ;]