Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Problem z LPG sekwencja !! Prosze o pomoc ..

lukasz28121993
    Gość

Domyślnie Problem z LPG sekwencja !! Prosze o pomoc ..

Witam,chciałbym przedstawic moj problem z moja alfa 156 2.0 z gazem sekwencyjnym . Otoz na LPG auto strasznie zamula i za bardzo nie mam juz pomysłow jaka moze byc to przyczyna . W LPG wymienilem ostatnio parownik,filt a listwa wtryskowa byla ok wiec jej nie ruszalem ... Dodam ze na benzynie chodzi idealnie,u gazownika na komputerze tez wszystko jak najbardziej ok,zwiekszal dawke gazu i tam rozne parametry lecz nic z tego jak mulil tak muli do teraz . Dzisiaj bylem u elektryka samochodowego bo pomyslalem ze moze cos na tej benzynie jest jednak nie tak . Niestety jak dla mnie wszystko jak najbardziej okeej ... zadnych bledow,wszystkie parametry w normie . Swiece i przewody wymieniane ok pol roku temu . Jutro jade jeszcze na moment podmienic przepywomierz powietrza i sprawdze czy moze to bd to .. Jesli ktos ma jeszcze jakies pomysly to prosze o pomoc .. !

Użytkownik Alfa i Omega Avatar RafcioL27
    Mieszka w
    Świdnik
    Auto
    AR 156 2.0 TS 2000r.SW + LPG

Domyślnie

To kolego jeżeli na benzynie jest ok to ewidentnie LPG do regulacji. dlaczego zmieniałeś parownik? Czy po wymianie parownika zrobiono strojenie instalacji? Skąd wiesz że listwa jest ok? i jaka instalacja? jakie wtryskiwacze jaki sterownik i reduktor itd.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał lukasz28121993 Zobacz post
    Jesli ktos ma jeszcze jakies pomysly to prosze o pomoc
    Tak jeden
    Zmień gazownika!
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

lukasz28121993
    Gość

Domyślnie

parownik wymienialem bo przepuszczal gaz,bynajmniej na rozlaczonym zaplonie sciagnal wezyk za przed filtrem co idzie od paronika i ulatywal gaz . Strojenie instalacji tez bylo po wymianie parownika . Tylko dziwi mnie ze przez dlugi czas bylo wszystko ok a pewnej chwili jak reka odjal chu* wszystko strzelil ..

- - - Updated - - -

A co do zmiany gazownika to mysle,ze jezdrze do dobrego w moich okolicach jest tylko 2 gazownikow ktorzy moga sie podlaczyc pod ta instalacje SGI .. Kazdy wychwala akurat ten zaklad z LPG i nie wiem czy da cos akurat jechanie do kogos innego . Bylem u tego drugiego to powiedzial z gory ze listwa wtryskowa do wymiany,ale ze po 1 nie chcialem odrazu kasy wyrzucac na nowa listwe i do tego pierwszego gazownika mam blizej kazalem na chwile podlaczyc nowa listwe .. Niestety nic to nie dalo,wiec i nie kazalem im tego montowac skoro i tak bylo i jest ciagle tak samo ..

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Z gaziarzami to jest tak że w okolicy wychwalają (mój były opiekun Alfy jest najlepszy w okolicy podobno), ale jak wybierzesz się dalej jak ja to zobaczysz ze twój to trzeci świat (koleś wsiadł, odpalił kompa i po 5 minutach powiedział mi że alternator do regeneracji, mieszanka za uboga powyżej 6 tysięcy, najprawdopodobniej przepływka, w ogóle cała procedura ustawiania wyglądała całkiem inaczej, tamten na to nie wpadł przez blisko dwa lata), zaloguj się na LPG forum znajdź w okolicy polecany warsztat i się wybierz, nawet zrobienie 100 kilometrów jest w ostateczności lepszym wyjściem niż remont silnika

Użytkownik Alfa i Omega Avatar stopczyk26
    Mieszka w
    Malczyce
    Auto
    Peugeot 407 3.0 V6 211KM 2005, Peugeot 307 1.4 88KM 2005

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    zaloguj się na LPG forum znajdź w okolicy polecany warsztat i się wybierz, nawet zrobienie 100 kilometrów jest w ostateczności lepszym wyjściem niż remont silnika
    Dokładnie tak jak kolega pisze. Nie podajesz skąd jesteś więc trudno będzie polecić jakiegoś gaziarza więc przeglądnij sobie temat i pewnie coś znajdziesz
    http://lpg-forum.pl/warsztaty-polecane.html