Witam
Po ostrym hamowaniu wyskoczyła mi tuleja gumowa z wachacza tylnego poprzecznego w prawym kole ta od strony koła (na obrazku zaznaczone czerwonym kółkiem). Komplet wachaczy z tyłu był wymieniany rok temu nie po taniości, przejachane może z 10000 km. Ledwo dojechałem do domu powolutku aby nie dostawło drgań, koło miał niezły luz na boki. Dobrze że stało się to prz małej prędkości. Jak to możliwe że praktycznie nowa częśc i coś takiego, przecież przy większej prędkości na bank koło by zostało urwane i tragedia gotowa. Po obejrzeniu tego mocowania wyglada jakby guma poprostu wyszła z mocowania całość wygląda ok niema jakichś innych uszkodzeń. Zamówiem drugi wachacz i go wymienię sam bo do mechanika nie dojadę za daleko a ten uszkodzony zareklamuję u mechanika bo on go kupował i wymieniał. Jak tu ufać w jakość części nie wiem jakiej firmy są wachacze poprzeczne ale miały byc dobrej jakości zamiennikami. Prawdopodobnie guma musiała się wysuwać wcześniej bo od paru dni miałem dziwne odczucie jakby uciekającego koła przy wchodzeniu w zakręt, ale zwalałem to na opony.