No ja dzis bylem ogladac ta nagrzewnice. Zobaczymy co z tego dalej bedzie. Skontaktowalem sie przed chwila z jedna osoba ktora i moze cos nam podpowie. Niestety nigdzie w internecie nie ma powiedziane czy da sie ja wyjac od zewnatrz. eLearn niestety w pierwszym punkcie kaze odkrecic drzwi! wiec zdajecie sobie sprawe jak to dalej wyglada! jak to przeczytalem to sie zalamalem.
Na szczescie w maniale serwisowe nie ma co wierzyc bo w kazdym servisie zabieraja sie do tego od wewnatrz, wiadomo wiecej godzin, wiecej kasy.
Chcialem dzis zrobic 159 bypassa tzw i pominac nagrzewnice ale musialbym odciac mu rury bo opaski sa dosc gleboko i ciezko bedzie je zdjac. Zanim to zrobie to najpierw sie upewnie ze mozna to wymienic od zewnatrz bez rozkrecania, drzwi, deski, siedzen, komputera i calego innego ustrojstwa.
Generalnie to zlot emocjonujacy z przygodami![]()
Dziekinawet dorazna pomoc z odpowietrzeniem troche pomogla bo uzupelnilem woda i juz od prawie 5 h stoi na tym samym poziomie
![]()
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
W 147 tez niby calosc trzeba rozbierac ale ja u siebie zrobilem to bez - wynik = malutki plasticzek polamany i brak jednej z 15 srubek trzymajacych obudowe nagrzewnicy - wszystko po za tym smiga jak lala od 1,5 roku
Tak poza tym widze ze faktycznie zlocik z przygodami - na przyszlosc polecam :http://www.aaireland.ie/ i pakiet Rescue Plus. Na Belli jeszcze nie wykozystalem ale jak pozyczony Van mi sie roskraczyl w Kerry to bez problemu przewiezli do Newbridge i jeszcze furke zastepcza na 2 dni dostalem
- - - Updated - - -
Ktos sie wybiera?? : http://italiancarclubireland.com/icc...php?f=3&t=1075
- - - Updated - - -
Zadzwon pod: 0872150264 - Kevin
Znam goscia z alfaowner i ICCI i od niego biore wszystkie czesci do fiata i alfy a do tego moze ci cos poradzi
- - - Updated - - -
A i zapomnialem od niego bede mial czesci dla Marcina - ma 159 1,9jts na czesci z trafionym lancuszkiem rozrzadu to moze i uzywke wytargasz
Nie puscila, niestety to by bylo za piekne. Dzis zrobilismy pare testow.Teraz by sie ew przydalo zrobic test cisnienia w ukladzie ale akurat nie mam specjalnego narzedzia zeby to zrobic. Deski oczywiscie rozbierac nie bedziemy, nie ma takiej opcji wogole. Potrzebujemy tez czesci i z tym tez jest problem, na szczescie widze ze koledzy sa pomocni wiec moze Art uda sie zalatwic nagrzewnice. Jutro wkleje z eLearna jak to ma wygladac i o co dokladnie chodzi. Pablo dobrze wie o czym mowie, eLearn sie myli eper nie pokazuje wogole tej czesci, wszystko pomylone jest z chlodnica klimy ktora jest zaraz przy nagrzewnicy.
Prosze bardzo fotki opisowe jakby ktos mial dostep do czesci to wyjasniam dokladnie o co chodzi.
Na pierwszym zdjeciu Po lewej widac chlodnice klimy ktorej nie potrzebujemy, a z prawej dziure w ktorej siedzi nagrzewnica w 166 na drugim widac nagrzewnice/heater matrix ze 166, podobnej potrzebujemy. W 159 jest podobna ale nigdzie jej nie moge znaledz w sprzedazy. To info dla ART zeby widzial czego szukac i nie kupil niepotrzebnej rzeczy.
![]()