A jest takie paliwo? Myślałem, że V-Power ma 98 Oktan...Napisał rigobert
Z pewnością jakość paliwa ma wpływ na osiąganą mocNapisał rigobert
Pozdrawiam.
- Rafał
A jest takie paliwo? Myślałem, że V-Power ma 98 Oktan...Napisał rigobert
Z pewnością jakość paliwa ma wpływ na osiąganą mocNapisał rigobert
Pozdrawiam.
- Rafał
Tak, są dwa vpowery - vpower 95 oraz vpower racing 99+. Ja również miałem w baku vpowera 95 na hamowni. :mrgreen: Wyszło niecałe 16 koni za dużo. :mrgreen:Napisał alces1
http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)
Ja leje paliwo albo na Statoilu albo na BP. Shell w mojej okolicy jest ale dojazd do niego jest istnie dziadowski. Po za tym na Orlenowym paliwie zauważyłem większe spalanie, gdzieś o około litr-dwóch na 100.
A dodatek ostatnio wlałem STP. Czy coś pomógł to nie mam pojęcia, ale rzadko sie bawię w dodawanie jakiś mikstur.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
A co myślicie o benzynie z Lukoil bo ostatnio powstała taka koło mnie i zastanawiam sie nad jakoscią paliw, bo przyznam że ceny mają konkurencyjne (przynajmniej u mnie w Lbn)
No właśnie problem polega na tym, że zmiany nawet jeśli zachodzą, są wcale, albo ledwie zauważalne. Myślę jednak, że najlepszym wyznacznikiem ich skuteczności są kolejne tysiące przejechanych kilometrów. Lub badania laboratoryjne silnika i układów wspomaganych przez te specyfiki. Jakkolwiek najważniejsze by nie zaszkodziły...Napisał fiergloo
Pozdrawiam.
- Rafał
a więc ja powiem swoje zawsze staram się tankować tylko 98 chodź 95 nigdy nie sprawiała na mnie złego wrażenia , od kilku tankowań leję 99 v power i muszę powiedzieć same plus może to i takie wrażenie ale wydaję mi się aby alfa lepiej się wkrecała na obroty i ciszej pracowała na biegu jałowym , ulepszacz do paliwa dolewałem w podróż nad morze 670km trasy na pełny bak 98 ultimade BP zalałem jedną buteleczkę ulepszacza w osiągach żadnej różnicy ale może i coś tam w silniku zostało wyczyszczone :mrgreen:
ja zalałem swojego klekota 3-razy do pełna 'verva diesel' najlepsze jest to że przestał puszczać dymki przy ostrym dodawaniu gazu , a co najgrsze odczuwalny jest spadek mocy , wracam do zwykłej ropy , bez żadnych tam ( super verva , srerwa itp ) . rozmawiałem też z mechanikiem dość dobrym na temat tych polepszaczy wzbogacających , skwitował że marnie oddziałuje na poprawe osiągów , raczej zauważył na analizie spalin , troche lepsze parametry.
Także interesuje mnie odpowiedź na to pytanie. Czy ktoś mial z nimi doświadczenia? 95 na ich stacji kosztuje przeszło 20 gr mniej nić na stotoilu koło mnie :!:Napisał Lesio
A co do dodatków do paliwa, to jeśli są renomowane to bue zaszkodzą, ale też nie spodziewajcie się nie wiadomo czego. Dobrym olejem i nie katowaniem "na zimno" zdziałacie więcej niż nawet najleszym uszlachetniaczem, którzych są dzisiątki a między sobą prawdopodobnie nieznacznie się różnią...
Pzdr.