Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: dodatki do paliwa

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał rigobert
    Ja już od ponad roku zalewam 95 V-power.
    A jest takie paliwo? Myślałem, że V-Power ma 98 Oktan...

Cytat Napisał rigobert
    A wrażenia z V-powera są całkiem pozytywne. Silnik nie sprawia żadnych problemów, a do tego na hamowni wyszło prawie 123KM. Może jest też w tym udział tego paliwka :?: 8)
    Znacie może jakieś profesjonalne testy benzyn z poszczególnych koncernów :?:
    Z pewnością jakość paliwa ma wpływ na osiąganą moc
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    A jest takie paliwo? Myślałem, że V-Power ma 98 Oktan...

Cytat Napisał rigobert
    A wrażenia z V-powera są całkiem pozytywne. Silnik nie sprawia żadnych problemów, a do tego na hamowni wyszło prawie 123KM. Może jest też w tym udział tego paliwka :?: 8)
    Znacie może jakieś profesjonalne testy benzyn z poszczególnych koncernów :?:
    Z pewnością jakość paliwa ma wpływ na osiąganą moc
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Tak, są dwa vpowery - vpower 95 oraz vpower racing 99+. Ja również miałem w baku vpowera 95 na hamowni. :mrgreen: Wyszło niecałe 16 koni za dużo. :mrgreen:
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Ja leje paliwo albo na Statoilu albo na BP. Shell w mojej okolicy jest ale dojazd do niego jest istnie dziadowski. Po za tym na Orlenowym paliwie zauważyłem większe spalanie, gdzieś o około litr-dwóch na 100.

A dodatek ostatnio wlałem STP. Czy coś pomógł to nie mam pojęcia, ale rzadko sie bawię w dodawanie jakiś mikstur.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

A co myślicie o benzynie z Lukoil bo ostatnio powstała taka koło mnie i zastanawiam sie nad jakoscią paliw, bo przyznam że ceny mają konkurencyjne (przynajmniej u mnie w Lbn)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    Ja leje paliwo albo na Statoilu albo na BP. Shell w mojej okolicy jest ale dojazd do niego jest istnie dziadowski. Po za tym na Orlenowym paliwie zauważyłem większe spalanie, gdzieś o około litr-dwóch na 100.

A dodatek ostatnio wlałem STP. Czy coś pomógł to nie mam pojęcia, ale rzadko sie bawię w dodawanie jakiś mikstur.
    No właśnie problem polega na tym, że zmiany nawet jeśli zachodzą, są wcale, albo ledwie zauważalne. Myślę jednak, że najlepszym wyznacznikiem ich skuteczności są kolejne tysiące przejechanych kilometrów. Lub badania laboratoryjne silnika i układów wspomaganych przez te specyfiki. Jakkolwiek najważniejsze by nie zaszkodziły...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Kosiar
    Gość

Domyślnie

a więc ja powiem swoje zawsze staram się tankować tylko 98 chodź 95 nigdy nie sprawiała na mnie złego wrażenia , od kilku tankowań leję 99 v power i muszę powiedzieć same plus może to i takie wrażenie ale wydaję mi się aby alfa lepiej się wkrecała na obroty i ciszej pracowała na biegu jałowym , ulepszacz do paliwa dolewałem w podróż nad morze 670km trasy na pełny bak 98 ultimade BP zalałem jedną buteleczkę ulepszacza w osiągach żadnej różnicy ale może i coś tam w silniku zostało wyczyszczone :mrgreen:

ViP Ogier Avatar DANIEL166
    Mieszka w
    Police
    Auto
    AR 166 2.4JTD 10V

Domyślnie

ja zalałem swojego klekota 3-razy do pełna 'verva diesel' najlepsze jest to że przestał puszczać dymki przy ostrym dodawaniu gazu , a co najgrsze odczuwalny jest spadek mocy , wracam do zwykłej ropy , bez żadnych tam ( super verva , srerwa itp ) . rozmawiałem też z mechanikiem dość dobrym na temat tych polepszaczy wzbogacających , skwitował że marnie oddziałuje na poprawe osiągów , raczej zauważył na analizie spalin , troche lepsze parametry.

Damian
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    A co myślicie o benzynie z Lukoil bo ostatnio powstała taka koło mnie i zastanawiam sie nad jakoscią paliw, bo przyznam że ceny mają konkurencyjne (przynajmniej u mnie w Lbn)
    Także interesuje mnie odpowiedź na to pytanie. Czy ktoś mial z nimi doświadczenia? 95 na ich stacji kosztuje przeszło 20 gr mniej nić na stotoilu koło mnie :!:

A co do dodatków do paliwa, to jeśli są renomowane to bue zaszkodzą, ale też nie spodziewajcie się nie wiadomo czego. Dobrym olejem i nie katowaniem "na zimno" zdziałacie więcej niż nawet najleszym uszlachetniaczem, którzych są dzisiątki a między sobą prawdopodobnie nieznacznie się różnią...

Pzdr.