Mam taki objaw, że po włączeniu klimy, jak stoję w korku czuć takie nierównomierne drżenie, przenosi się to na auto. Co to może być, jakieś koło się kończy, sprężarka czy poprostu czynnika brakuje? Chłodzi dobrze.
Mam taki objaw, że po włączeniu klimy, jak stoję w korku czuć takie nierównomierne drżenie, przenosi się to na auto. Co to może być, jakieś koło się kończy, sprężarka czy poprostu czynnika brakuje? Chłodzi dobrze.
Sprawdź jak pracuje pasek wielorowkowy który napędza sprężarkę klimy, może kończy się sprzęgięłko w sprężarce i trzeba będzie wymienić.
sprawdź amortyzator drgań wentylatora,taką gumę która izoluje cały zespól chłodnic i wiatraka od belki przedniej
Miałem podobnie w zeszłym roku,z sprężarką było wszystko ok,ale i tak byłem wymienić w niej olej,sprawdzić szczelność i dobić gaz.
Powodem drgań było sprzęgło alternatora,które przycinało się jak włączyłem,światła,klimę,radio.
Wcześniej też myślałem że to sprzęgło sprężarki klimatyzacji albo napinacz paska,ale mechanik od razu wiedział co jest grane![]()