odłącz + z wentylatora i w to miejsce nowe zasilanie. Dobrze by było tą nową ,,instalację,, zabezpieczyc bezpiecznikiem ,kable o dużym przekroju
odłącz + z wentylatora i w to miejsce nowe zasilanie. Dobrze by było tą nową ,,instalację,, zabezpieczyc bezpiecznikiem ,kable o dużym przekroju
Jak małym pstryczkiem wysteruje przekaźnik to błędu nie złapie. Można to zrobić tak aby wymusić pracę wentyli a w drugim położeniu sterować będzie sobie ecu. To nie can-bus żeby cyrki się działy.
Znajdź przekaźnik, 12V do elektromagnesu przepuść przez przełącznik i po sprawie, w jednej pozycji wymusisz pracę wentylatorów a w drugim będzie działać w "automacie".
P.S. Ja się chyba domyślam po co Ci ten patent, ale jeśli pamiętasz o czym wspominałem w naszej krótkiej rozmowie w zeszłym roku to nie tędy droga....
Ostatnio edytowane przez slavol ; 23-04-2013 o 19:39
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Dzięki Pany, nie można było tak od razu. Myślałem, że to będzie hop, pstryk, światełko, jakiś kabelek od plusa i kabelek od czegoś tam i tyle. A tu widzę, że bez wizyty u elektryka się nie obędzie...
- - - Updated - - -
Slavol dzięki, wiem, wiem... Chłodnica oleju też by się przydała... Hamulec ogarnięty?
Ja może założę swoje w weekend. Ten przekaźnik, o którym piszesz to te w obudowie przy aku? "Fan" to w końcu wentylator, tylko czy to te? Sorry za banały ale z elektryką mi nie po drodze...
Hehehe, poeta normalnie czy jakaś antycypacja? Bo raczej bym nie chciał mieć czarnego...![]()