no moda trzeba zrobic na 200 km
no moda trzeba zrobic na 200 km
jak pisałem wcześniej będę miał okazję pojeździć QV i odszczekuję brak charakteru w JulceFaktycznie QV ma moc! Nie jest to może wariat jak GTV czy GTA (147/156) ale jest czym pojeździć. Auto przyklejone na każdym zakręcie. Silnik ładnie ciągnie już od dołu i na dodatek egzemplarz który miałem przyjemność ujeżdzać przez pół dnia był w kolorze 8C !!! obłedny lakier!
Taką Julkę chętnie bym przytulił...
Born to be wild.
Gratuluję!Faktycznie,wg kolegi,warto dołożyć parę tysi za QV? Jak,rzeczywiście lata,dużo lepiej od 170km,którą miałem okazję jeżdzić,to szacun.Proszę,o garść szczegółów.Jak zbiera się z dołu i czy,nie przeszkadzają niskie obroty,chodzi o kręcenie do 5tys,-5,5,to mnie wnerwiało w cywilnej Julce.Jak,spalanie,wyszło,dużo,ponad 10l.?
szczerze nie sprawdzałem spalaniawięc tu nie pomogę. Co do porównania między TB a QV to oczywiście różnicę tych kilkudziesięciu koni czuć ale przede wszystkim moment w QV jest znacznie większy i to dostępny relatywnie nisko miałem wrażenie, że przy 1500 -2000 jest już solidna porcja momentu dostępna. Brakuje oczywiście obrotów w okolicach 7tyś, ale nie oczekujmy do R4 jakiś sepktakularnych górnych granic obrotów. W pozycji N auto jeździ podobnie do TB, dopiero pokazuje pazurki w trybie D i tu się zaczyna zabawa
systemy elektroniczne bardzo nie przeszkadzają, nawet po szutrze dało się poślizgać
elektroniczna szpera daje bardzo dużo szczególnie przy ciasnych nawrotach. Jedyne co mi przeszkadzało to pozycja za kierownicą...fotele w QV powinny być nieco niżej osadzone no i trzymanie boczne foteli też nie jest rewelacyjne no i druga rzecz to dzwięk wydechu..a właściwie jego brak. Niby dwie rury wystają na pupie to jednak nie wydobywa się stamtąd żaden przyjemny dla ucha dzwięk a przydało by się trochę "buczenia" i strzałów przy hamowaniu silnikiem
co dodałoby trochę wariactwa temu bądź co bądź najszybszemu (po 4C) obecnie produkowanemu modelowi Alfa Romeo. Ogólnie autko bardzo fajne i jeżeli kupowałbym Julkę to na pewno nastawiałbym się na QV bo to taka namiastka GTA
![]()
Born to be wild.
Dzięki,za info! Z wydechem,to ,można coś nie coś zmienić. Fotele faktycznie, nie za ostre.Jakoś,lepiej,podeszły mnie w Mito. W sumie,masz rację,jak kupować to tylko QV,wtedy nie będzie rozczarowania dla ludków,którzy lubią pośmigać.
Wydech przy tych silnikach nie pomoże, chyba że wszystko byś wywalił i wstawił przelotowy.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Czyli,trzeba się pogodzić i pomykać anonimowo.
moim zdaniem da się coś wyciągnąć z tego wydechu. Nie mniej jednak nie jest to element który by dyskwalifikował QV jedynie lepszy wydech podniesie jeszcze walory Julki![]()
Born to be wild.
Niby 4C źle nie brzmi, ale ja myślę, że stado inżynierów nad tym siedziało...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS