no tak, zapomniałem o immo,
mysle ze raczej nie, jak bys miał zablokowany system to nie odczytał bys z niego parametrów.
podmieniałes czujnik polozenia wału?
pzd.
no tak, zapomniałem o immo,
mysle ze raczej nie, jak bys miał zablokowany system to nie odczytał bys z niego parametrów.
podmieniałes czujnik polozenia wału?
pzd.
Wydaje mi się, że czujnik wału nie ma nic wspólnego ze słabym ciśnieniem. Spróbuj odpalić na plaka i coś się wyjaśni - jak odpali, to trzeba się czepić układu paliwa, czyli pompa lub regulator.
Wystukane na klawiaturce lub nabazgrane rysikiem na tablecie Galaxy Note za pomocą Tapatalk 2 ...
No właśnie o to chodzi !!! Skoro na plaka próbuje załapać a normalnie nie chce to raczej jest problem w ciśnieniu paliwa.
Wystukane na Galaxy Note II przy pomocy Tapatalk 2 ...
albo w czujniku połozenia wału
pzd.
Podłączając auto pod komputer trzeba zwrócić uwagę, czy podczas kręcenia rozrusznikiem sterownik widzi obroty wału. Nawet jeśli auto nie odpala, obroty powinny dochodzić do około 300.
Wystukane na klawiaturce lub nabazgrane rysikiem na tablecie Galaxy Note za pomocą Tapatalk 2 ...
Zacznij od najprostrzych rzeczy wymiana filtra paliwa i czyszczenie regulatora ciśnienia - opis w dziale zrób to sam
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Czy w przypadku bledu zablokowania systemu(przyjmijmy ze taki jest) jaki wykazal na komputerze diagnost. mozliwe jest aby paliwo dochodzilo do wtryskow( jak jest w moim przypadku 30 bar tylko)? Chce poprostu wykluczyc ten blad. I czy w przypadku uszkodzenia regulatora lub czujnika mozliwe jest awaryjne uruchomienie samochodu? Jesli tak to wie ktos moze w jaki sposob( slyszalem cos o wbiciu gdzies jakiegos kodu) ?
- - - Updated - - -
Czy wie ktos jak zrobic restart komputera?
do zakodowanoa wtrysków potrzebujesz pełnej wersci MES, lub Examinera, z tego co wiem to nie ma mozliwosci awaryjnego uruchomienia silnika
pzd.
po przekładce z anglika auto nie chce odpalić , co do czujnika połozenia wału to może byc to??? komputer jak podłanczał elektryk to stwierdził ze nie może się połączyć ze sterownikiem silnika???? od k....a 6 miesiecy jestem w tym samym miejscu..... pomoże ktoś.............