205/40 na 8j to juz zle wygląda
tez sie chyba zdecyduje na taki ruch 215/40 wrzucę na przód z tyłu zostanie 225/40
205/40 na 8j to juz zle wygląda
tez sie chyba zdecyduje na taki ruch 215/40 wrzucę na przód z tyłu zostanie 225/40
Wszystko zależy od opony.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ja z kolei wolałbym 205 no ale ,że z tą dostępnością krucho to zamówiłem 215 . Jakby ktoś chciał do spalenia 225/35/18 to oddaje za free jak je sciągne . Środek mają z 4-5mm ale boki zjechane konkretnie .
Malin zawsze można w piecu spalićTam spalą się równo hehehehe .
hej
Z góry sorki jak pytam o coś co było ale wątek jest tak duży ze ciężko znaleźć,
Obecnie jeżdżę na 215/45/r17 ,
przodu Toyo TR1 (w bardzo dobrym stanie jak by nie to kupował bym 4 sztuki) chcę je dać na tył
tył goodyear F1 ( kończą się ) chcę kupić takie same ale 205/45/r17 i dać na przód
Moje pytanie czy tak można zrobić , lub jak sprawdzić czy moje felgi nadają się do takiego rozmiaru .
Powodem takiego zabiegu są kamyczki obijające nadkola z przodu ( muszę znowu je pomalować )
A powód takie
Masz MY 2002, więc jest taka możliwość że masz VDC - przy VDC zalecana jest identyczna szerokość bieżnika na obu osiach (mogą być cyrki z powodu różnej przyczepności). Oprócz tego może być tak, że samochód po przekładce przód na tył może się gorzej prowadzić (np. ściągać) - oczywiście to nie jest regułą. I kolejna rzecz, 205/45 zawsze będą minimalnie niższe (9mm na średnicy całego koła).
Już kiedyś pytałem, ale nie dostałem rzeczowej odpowiedzi wtedy niestety, może teraz ktoś mi odpowie
A pytanie takie - przymierzam się do kupna na zimę telefonów 16" i do tego oponki nowe zimowe(wiem do zimy kupa czasu ale chce się zorientować wcześniej i kupić coś może z "wyprzedaży" magazynowych). No ale pytanie - jaki będzie najrozsądniejszy do tego rozmiar opony? Moje wymagania to minimalna szerokość 195 no i tak żeby wyszedł na zimę w miarę spory "balon" czyli profil wysoki. Który rozmiar będzie najlepiej dostępny i cenowo przystępny?![]()