Ile taka dobra benzyna powiedzmy silnik o poj. 1,9 pali. (chodzi mi o dane nie brane z Auto Swiat-a)
Temat wałkowany wiele razy - u mnie, po przebiegu ok 12 tys. km, średnie spalanie 11.9 l/100 km - ca 70% - 80%, to jazda po mieście (kiedyś po zatankowaniu i przebiegu kilkudziesięciu km, wyłącznie po mieście, średnie 15,4 l). W czwartek jeździłem do Warszawy, na obwodnicy Wyszkowa - Radzymina - 2,5 tys. obrotów na 6 biegu, na tempomacie, komputer pokazuje od 6,2 - do 7 l - fakt, że fun z jazdy żaden, ale można
Zagadaj z Tomek_KRK - z tego co piszą forumowicze, można u niego zamówić/kupić na prawdę zaufany egzemplarz.
Proszę nie zapomnieć o łańcuchu w 2.2 i czasem w 1.9 też pada wymiana nie jest najtańsza, problem często wałkowany. Co do spalania miasto 11-11,5l moja bierze, trasa ostatnio 2000km niemieckie autostrady zapakowana full i 4 osoby 9l prędkość przelotowa jakieś 140-160km/h. To co mnie trochę denerwuje to za krótki 6 bieg auto przy większych prędkościach kręci dość wysoko.
Piotrux, spotkałeś/słyszałeś kiedykolwiek o takiej awarii w 1.9 JTS - pytam, bo również mam ten silnik, ale nie spotkałem się, zarówno na tym forum, jak i innych, z informacją o tej przypadłości w 1.9, a jedynie 2.2 - kilku kolegów na forum już to przechodziło, jest nawet dokładny kosztorys części.
Ostatni przypadek kolegi hageta pokazuje, że wydłużający się łańcuch dotyczy również 1.9 JTS. ---> Jaki rozrząd kpl. do 2.2jts
Hmm, prawdę powiem, że trochę dziwnie to wygląda, 63 tys. i miast 4 błędów jak pisze Code, zdiagnozowany jeden - nie chcę tu snuć spiskowych teorii dziejów, ale gdyby mnie to spotkało, to robiłbym diagnostykę w przynajmniej dwóch serwisach - na szczęście mam dwa zaufane i MES-a - wczoraj robiłem diagnostykę, zero błędów![]()
3.2 brałes pod uwagę ?? jak benzyna to tylko to bym wybrał, ewentualnie 1750
Tak, to jest najlepsza droga, aby robić przebiegi 10 tys km rocznie w cenie 20 tys km3.2 brałes pod uwagę ??
Pozdrawiam
202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT
3.2 to zdecydowanie nie jest oszczędny silnik, szczególnie do miasta, 1750Tbi to już niestety cena za wysoka....
Czytałem znowu dość sporo na temat JTDm i podobno są to bardzo udane konstrukcje, czyli może 1.9 JTDm?
Czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego diesli jest ok 5 razy więcej od benzyniaków w ogłoszeniach?