Ok, pytałem tylko z ciekawości. Ja podobno miałem założony nowy, tak przynajmniej twierdził sprzedający
Wysłane za pomocą TapaTalk 2
Mój też jest z 2009 roku wiec był wymieniany![]()
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
panowie mam podobnie, przy 1500-2000 obr auto dostaje czkawki. Nie ma różnicy czy na zewn. jest 11st czy 25szt. Nie występuje to też regularnie, czasem przejadę pół miasta i nic czasem kilka dni jest ok a czasem po prostu szarpie. Na razie tylko na 2 lub 3 biegu.
Czyściłem przepustnicę. Wyjąłem EGR i wyczyściłem część spalinową. Czy tą na zdjęciu w żółtym kwadracie też się rozbiera i czyści???? Po wyjęciu miałem tą zaślepkę zamontowana z dziurkami więc to na pewno nie rozwiązuje tematu szarpnięć.![]()
A jaki silnik ma kolega?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
w0cinu
odkręć elektromagnes (to w żółtym kwadracie) i sprawdz czy bolec z niego wystający nie zacina się. Powinien wciskać się bez oporu i sam sie wysuwać.
8v 120km 1.9jtd. po odkręceniu nic nie trzeba odczepiać tylko po prosu wysunąć? Da rade to zrobić bez ponownego odkręcania EGR??? -ciekawe
http://forum.autokacik.pl/showflat.p...1&fpart=1&vc=1 tu masz fajnie i jasno opisane jak to wyczyścić.
zdjęta kostka z przepływki i oto co zauważyłem:
1. Brak absolutnie jakichkolwiek szarpnięć (a lansowałem się po mieście z godzinę)
2. łagodne ruszanie z 1-go biegu ( wcześniej musiałem przytrzymać na sprzęgle żeby ruszyć bez kangura)
3. po puszczeniu gazu nie czuć duszenia się silnika (jakby hamowania) wcześniej myślałem że to wina poduszki pod skrzynią ale jest ok.
efekt uboczny - kontrolka check
na klimie i bez tak samo
pojeżdżę ze 2-3 dni i zobaczę co się będzie działo
- - - Updated - - -
http://allegro.pl/przeplywomierz-alfa-romeo-156-159-0281002683-nowy-i3183481978.html
ktoś miał do czynienia z takimi przepływkami ?????
To po co ten przepływomierz? Tylko po to, żeby check engine się nie świecił?I było co w ASO sprzedawać?
Ja dla testu wyłączyłem to nawet DPF bez problemów się wypalał. Żadnej różnicy w jeździe nie zauważyłem.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
No właśnie ja miałęm to samo samochód jezdził idealnie... a jak stwierdzic ze dpf sie prawidłowo wypala?
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW