Panie na zima![]()
Panie na zima![]()
Koledzy, potrzebuję trochę pomocy. Mógłby ktoś wrzucić zdjęcia Alfy GT na seryjnym zawiasie na:
a) felgach 18 cali i oponie 225/40
b) felgach 19 cali i oponie 225/35 lub 215/35 ( ewentualnie jakiś odpowiednik średnicowy koła )
Potrzebuję się zorientował jakiej wielkości są jamy szatana pomiędzy oponą a nadkolem. Niestety mam gust podobny do Nazara i jak ta szpara będzie większa niż 5 centów to się będę źle czuł![]()
W przypadku 225/40R18 to nie ma problemu bo wszystkie w zasadzie Black Line na takim setupie śmigają.
Przykład 18" z oponą 225/40
![]()
![]()
Miejsca jak widać trochę jeszcze jest. Co do 19" z oponą 215/35 wejdzie to spokojnie bo nie będzie różnicy w wielkości koła. Novitec do zmodyfikowanej GT wrzucał taki wariant:
A w kwestii ogólnej wyliczenia wielkości opon to prezentuje się to tak:
- - - Updated - - -
Novitec oczywiście montował w swoich autach niższe zawieszenie więc żeby auto na 19" wyglądało dobrze trzeba byłoby je obniżyć o jakieś 30mm.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
no właśnie, i to chciałbym zobaczyć jak wygląda 19 cali na seryjnym zawiasieNa razie fundusze ograniczają obniżenie samochodu więc muszę iść na jakiś kompromis
Na fotkach potwierdziły się moje obawy. To auto trzeba by spuścić z 10 centów żeby jakość wyglądało
Dziękuję za odpowiedź!
Obniżyć o 3cm i będzie ok. Ewentualnie zawieszenie gwintowana i wtedy kręcić sobie do woli ustalając odpowiednie położenie.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
obniżając GT o więcej niż 40mm trzeba pogodzić sięz tym, że trzeba kupić zapasową miskę.
GT seria na 18 stoi tak jak 147 opuszczone o 30mm.
Iwan kielon trza wychylićZ tym 10 cm to ekstremum ale jak dla mnie to fakt ,że na 18" 225/40 troche za wysoko . No i tak jak Drift-r pisze -30mm to minimum do opuszczenia . Ja jak kupie GT to gwint i jade z koksem
. Dla mnie jest git jak między oponą a rantem błotnika nie ma przeswitu
![]()
i będzie to samo co w 156nie opuścisz za mocno bo miska jest nisko
![]()