Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Temat: Wentylator nie ma odpoczynku

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Cytat Napisał 1litre Zobacz post
    ze masz gdzies problem z układem na moje,pompa nowa?termostat nowy? ukłed dobrze odpowietrzyłes?
    uuu czyli jednak lipa? pompa nowa termostat tez ale zanim wymieniłem termostat byla caly czas niedogrzana czyli jednak na moj chlopski rozum moze byc nawt najprostsze rozwiazanie-wymienic termostat bo moze za pozno sie otwiera czy cos w ten desen...fajnie by było...ps a tak a prop to jak wskazowka max zapedza mi sie tak jak na zdjeciu to bardzo ryzykowne jest jezdzenie zanim rozwiaze problem?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Litrowy
    Mieszka w
    Wawa, Brodnica,Uć górna
    Auto
    156 3.0 v6 Q-DISTINCTIVE sw 04r LUCI DI BOSCO

Domyślnie

termostat według elearna podaje ze zaczyna sie otwierac od85-87 a konczy na95-97 . z tym jezdzeniem na dwoje babka wrozyła bo tak naprawde z takim jezdzeniem bo nie wiemy tak naprawde jaką masz temp cieczy bo bazujemy tylok na wskazaniu pokładówki to raz za dwajezeli faktycznie jest taka temp to jest wysokie ryzyko ze ci sie zagótuje płyn no chyba ze masz jakis extra co ponad 130 stopni wytrzymuje no i po trzecie trzeba brac pod uwage wytrzymalosc termiczną uszczelki głowicy
    ps a od kiedy miałes ją niedogrzaną od momentu kupna czy potem bo u mnie jak sie okazało po fakcie specjalnie został uszkodzony zeby sie własnie nie gotowała a jak przyszedł nowy termostat to wyszło na jaw to i owo
    Ostatnio edytowane przez Litrowy ; 05-05-2013 o 13:51
    Moja cwaniara BY LITROWY 3.0v6SW QTRONIC http://www.youtube.com/watch?v=hJHuK...ature=youtu.be
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/70296-litrowe_ar156sw_2_5v6_q.html

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

termostat według elearna podaje ze zaczyna sie otwierac od85-87 a konczy na95-97 . z tym jezdzeniem na dwoje babka wrozyła bo tak naprawde z takim jezdzeniem bo nie wiemy tak naprawde jaką masz temp cieczy bo bazujemy tylok na wskazaniu pokładówki to raz za dwajezeli faktycznie jest taka temp to jest wysokie ryzyko ze ci sie zagótuje płyn no chyba ze masz jakis extra co ponad 130 stopni wytrzymuje no i po trzecie trzeba brac pod uwage wytrzymalosc termiczną uszczelki głowicy
    o w morde nie brzmi to wszystko dobrze...fuck

Mieszka w
    Wawa, Brodnica,Uć górna
    Auto

Domyślnie

nie ma tam nikt z lajkoników kabelka zeby sie podpiąc i ci pomóc
    Moja cwaniara BY LITROWY 3.0v6SW QTRONIC http://www.youtube.com/watch?v=hJHuK...ature=youtu.be

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

nie ma tam nikt z lajkoników kabelka zeby sie podpiąc i ci pomóc
    co masz na mysli? a tak wogole wedlug tego wskaznika ktorego zdjecie zalaczyles to jaka jest temperatura jakbys mial okreslic w stopniach c...ja aktualnie w uk wiec zdany sam na siebie w krk nie było by zadnego problemu-polinar-kolega i po sprawie...a tak musze go meczyc prze tel ale nie zawsze to sie udaje no i przede wszystkim liczyc na wasza pomoc...w tym wypadku jak widze glownie Twoja

Mieszka w
    Wawa, Brodnica,Uć górna
    Auto

Domyślnie

włąz na gygy pw ci przesłałęm moze znajdzie sie kogos w uklandii zeby ci pomógł

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Może po prostu przekłamuje Ci wskaźnik na desce. W dwóch autach tak miałem. W jednym skakało na 130 czasem(słaba masa), a w drugim znów równo o 10 stopni mniej pokazuje na zegarze niż ma w rzeczywistości.
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 166, 2004r. 2.4 JTDm 175KM

Domyślnie

Sprawdź czy działa Ci pierwszy bieg wentylatora - możliwe że włącza się dopiero drugi i dlatego wskazówka wędruje tak wysoko. U mnie można to sprawdzić FESem (wystarczy komputer i kabel za 50zł z allegro, ew. poproś kogoś z okolicy o pomoc). Druga sprawa - kup sobie porządny środek do płukania układów chłodzenia i wypłukaj ten szlam który Ci tam wlali, nie gwarantuję że pomoże, ale raczej nie zaszkodzi. W następnej kolejności oczywiście wymiana nagrzewnicy, jeśli okaże się że chłodnica jest zatkana, to chłodnica też do wymiany. Możesz jeszcze sprawdzić czy na korku od oleju nie masz 'masła' - tym przynajmniej częściowo wykluczysz uszczelkę pod głowicą (wiem, nie jest to w 100% dokładna metoda, ale sprawdzić nie zaszkodzi).

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kraków Radom
    Auto
    159 1.9 16v q-tronic 2008r

Domyślnie

tylko jak to sprawdzić, skoro po wypięciu węża przy chłodnicy nie cały płyn z układu wylatuje..

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

wszytsko wskazuje na to ze chodzi tylko jeden bieg ale nie wiem wyglada to tak-bo wsjo sprawdzilem po jakim czasie na wolnych wlacza sie wentylator ale wedlug wskazan wskaznika wlacza sie za 90 czyli tak na oko kolo 95 dochodzi tez tak na oko do 100 i potem smiga spowrotem do tych 95 obserwowałem wiatrak i z grubsza sprawdzalem wyglada ze wsio ok ale nie widze zadnego pierwszego czy drugiego biegu po prostu wlacza sie wentylator zbija temp i sie wylacza wlasciwie nie wentylatora a dwa wentylatoray rownoczesnie....z uszczelka pod glowica raczej bym nie przesadzal nic na to nie wskazuje zadnych masel ubytkow i takich tam no i zapiepsza jak trza....tak dla jasnosci dodam jeszcze raz ze dochodzi wskazowka max do polowy pola miedzy 90 a pierwsza kreska nie az tak dalego jak na fotce ktora zalaczyl 1litre.............................ps o pomoc w okolicy nie mam kogo poprosic bo tu prawdziwi mechanicy nie istnieja zreszta moje osobiste zdanie jest takie ze w calym uk ich nie ma ale to juz moje prywatne rozkminki 1litre ZA GLUPI JESTEM ZEBY ZROZUMIEC CO DO MNIE TAM SZYFRUJESZ sory wiec moge na przyklad zadzwonic do Ciebie jesli to nie problem i jesli masz tu w uk jakiegos mistrza
    Ostatnio edytowane przez Tacka ; 05-05-2013 o 18:41