Chciałbym odświeżyć temat. Dziś oglądałem dedykowaną gumę do tylnej wycieraczki Boscha ale jest dużo większa. Może ktoś polecić sprawdzone rozwiązanie? Czy ta do Seicento się nadaje?
Ja kupuje wycieraczkę markową(np. Bosch), taką zwykłą byle guma nie była za krótka.Przekładam gumę, ewentualnie docinam i po robocie. Max 10 min i wycieraczka jak nowa za 2 dyszki.
Wystarczy popytać w ASO za niecałe 40 zł z przesyłką otrzymacie kompletny produkt z ramieniem
Nr części: 60685160
O to bardzo ciekawe, ja pytałem w Carserwisie w Warszawie to cena była, delikatnie powiedziawszy zaporowa, 160pln. W którym ASO jest taka cena? Chętnie sam zamówię.
Co powiecie na to ?
http://www.ve-ga.pl/product-pol-5020...lna-ramie.html
Ja kupiłem wycieraczke w makro za 9 zł o dł ponad 40 cm, przeciąłem w odpowiednim miejscu i wymieniłem samą gumę. 4 min roboty i po sprawie. Po co od razu wymieniac cale ramie?? Za dużo szukania i pieniędzy i zachodu z tym kupnem. A zbiera bardzo dobrze. Szyba umyta i polerowana dodatkowo niewidzalna wycieraczką Autolandu i jest naprawde ok. Polecam takie rozwiązanie najprostsze, najszybsze i najtansze.
Sam chetnie wole takie rozwiazanie, ale nie moge namierzyc wlasciwej gumy. U mnie jest ona wprowadzona w pioro na bardzo waskiej prowadnicy/wypustce, w dodatku bez zadnej blokady - gume moge poprostu wysunac 'malym palcem'.
Mozesz podeslac zdjecie jak to u Ciebie wyglada ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Co do gumy to kup tanie, dlugie pioro aby mialo dwie dlugosci, by byla na zapas, oraz by miala 7 skrzydelek, niby dla lepszego odprowadzania wody. Zdejmij same tylnie pioro, nie cale ramie. Potrzebny bedzie maly, plaski srubokret. Tam sa w srodku sa dwa usztywniajace preciki. Wyjmij gume odginajac troche zatrzaski, wloz te preciki do nowej przycietej gumy i wkladaj powoli zatrzaskujac sukcesywnie na calej dlugosci, troche wciskając. I gotowe. Zdjec mi sie nie chcw teraz robic bo zimno ;p
Czy wam też tylna wycieraczka w SportWagonie nie zbiera nic z szyby pomiędzy godziną 10 a 2, czyli na górze szyby?
Fakt, że szyba jest tam mocno "zagięta", ale nie wiem czy ten typ tak ma, czy może moje ramię wycieraczki źle dociska coś gdzieś.