Koledzy wie ktoś może jak zdemontować ten panel kontrolek który się znajduje pomiędzy dwoma licznikami okrągłymi ?
Z góry dzięki za pomoc
Koledzy wie ktoś może jak zdemontować ten panel kontrolek który się znajduje pomiędzy dwoma licznikami okrągłymi ?
Z góry dzięki za pomoc
Mi się wydaje że koledze chodzi o to pomiędzy licznikiem, a obrotomierzem.
Z tego co widziałem jak wymieniałem podświetlenie w zegarach to jest on na wcisk, najłatwiej wykręcić jeden zegar(od góry gwiazdka, ściągasz osłone i potem odkręcasz licznik) i wypchnąć
jeśli chodzi Ci o ten co jest pomiedzy obrotomierzem a prędkosciomierzem, to musisz wykrecic predkosciomierz i od srodka wyciagasz ten wyswietlacz, u gory jest taka zapadka, naciskasz i wyciagasz![]()
Tak jak pisze Kierasino. Odkręcasz tubę przy prędkościomierzu lub obrotomierzu i z tego miejsca podwadzisz tą zapadkę na wyświetlaczu i możesz już go wysunąć. Kabel wypniesz na koncu.
Dokładnie jak piszą Panowie. Po co demontujesz to się psuje?
a ma ktoś instrukcje jak to zrobić w alfie po lifcie?? spaliła mi się żarówka od wskaźnika od temperatury silnika...
Pewnie będzie podobnie
Opis jak zmienić żarówki w tych zegarach na tunelu środkowym jest na forum w dziale zrób to sam, ale czeka Cię "trochę" rozbierania, w wersji przed FL całą nakładkę tunelu środkowego trzeba ściągać, w po FL wystarczy chyba tylko radio wyciągnąć i ściągnąć górną część tunelu, ale tego nie jestem pewien bo wersji po FL nie rozbierałem.
Tunel tez trzeba po FL.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie