Taki komunikat wyskoczy jak jest nie podpięty czujnik temp. wody w chłodnicy albo sterowanie wentylatorów.
Zapowietrzenie żadnym czujnikiem nie jest monitorowane.
Taki komunikat wyskoczy jak jest nie podpięty czujnik temp. wody w chłodnicy albo sterowanie wentylatorów.
Zapowietrzenie żadnym czujnikiem nie jest monitorowane.
Ostatnio edytowane przez jaboleq ; 01-05-2013 o 12:09
komunikat znikł po przejechaniu 500mchyba jakiś czujnik chciał mi popsuć majówkę, na szczęście wszystko gra. Pozdrawiam
bardzo proszę zerknijcie zanim zrobię zakupy powiedzcie co wy myślicie o tych logach
http://speedy.sh/4ASRf/FESExp-130501...20CV-File2.csv
jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego
"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."
Il mio terzo amore Alfa Romeo
Usterka naprawionaBłąd P0235 i wystarczyło wymienić czujnik na nowy.
Wybrałem EPS-a, bo termostat też tej firmy się sprawuje dobrze u mnie.
Ten czujnik potrafi nieźle namieszać tak w stronę P0235 jak i w stronę P0238. I co ciekawe, to ciężko go wyczuć jeśli nie uwali się całkowicie. Po wszelkich czyszczeniach różnice potrafią być na tyle subtelne, że człowiek zaczyna szukać gdzie indziej. Ot, taka to bestyja![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
A jak się ten czujnik ma w stronę błędu p0238.
Fałszuje wartości w górę.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
@phoenix
trochę mało tych logów, brak obrotów silnika.... sonda jedna post-cat leży na 0 V..... zresztą sonda pre-cat tak samo coś za bardzo zakoksowana.
no dobra , napisz wiec co muszę dać do logów żeby było wszystko już , a czego nie dawać ,
oraz jak dokładnie przeprowadzić logi bo np : podczas jazdy nie dam rady wykonać , nie mam baterii w laptopie , natomiast na postoju mogę wszystko posprawdzać ,
proszę wiec o opisanie co i jakimi czasom sprawdzać żeby moc tutaj później rzucić .
jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego
"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."
Il mio terzo amore Alfa Romeo