chciałbym to sam rozebrać i poczyścić, ale nie mogę nigdzie znaleźć jak się demontuje panel środkowy i jak się dostać do stacyjki, a elearn mi padł i nie chce sie zainstalować na nowo
chciałbym to sam rozebrać i poczyścić, ale nie mogę nigdzie znaleźć jak się demontuje panel środkowy i jak się dostać do stacyjki, a elearn mi padł i nie chce sie zainstalować na nowo
Witam ponownie, a więc w sprawie stacyjki wyskakuje taki błąd w fesie - B1001 - System Blokow./Odblokow. TEG
Trzeba zdemontować dwie kratki nawiewów prawa i lewa, pod nimi są dwa wkręty. Następnie demontujesz panel z mieszkiem zmiany biegów, trzeba pociągnąć do góry od strony dźwigni ręcznego - jest na zatrzaskach. Pod panele są dwa wkręty. Następnie radio i cały panel należy delikatnie pociągnąć do siebie, trzyma się jeszcze na kilku zatrzaskach, dwa na pewno na górze i jeden w okolicach stacyjki.
dzięki bardzo,a w sprawie problemu ze stacyjką?miał ktoś podobny?
Ja mam problem, który w istocie jest podobny, lecz nie w pełni. Mam problem ze stacyjką tego rodzaju, że po włożeniu kluczyka nie zawsze "zaskakuje", zaś na ekranie pojawia się monit "Vehicle protection system not available". Powoduje to konieczność wciśnięcia 1-2 razy przycisku start/stop co włącza zapłon. Podłączając auto do FES-a wprawdzie nie wyskakuje błąd przez Ciebie opisany, jednakże błąd podobny wyskakuje przy podłączeniu auta do examinera. Nie pamiętam, jaki to błąd, jak poszukasz w moich starszych postach to znajdziesz, bo pisałem o tym. Też jest to błąd związany z "TEG-reader" - bo to stacyjka właśnie, aczkolwiek w moim przypadku doszło do uszkodzenia pamięci eeprom.
Ja mam u siebie dokładnie ten sam problem, na początku myślałem że to przez czujnik położenia pedału sprzęgła, ale wymiana go nic nie pomogła. Zdarza się, że czasami po włożeniu pilota zaskakuje od razu ale coraz częściej niestety nie łapie, najbardziej mnie wkurza ten błąd/ikonka która się pali na wyświetlaczu.
no a u mnie jest właśnie problem tego typu że sie nic nie wyświetla(tylko w fesie), denerwuje mnie to coraz bardziej bo czasami i 5 minut mogę cykać, a ciekawe jest to , że czasami jak go "palne w czajnik" to zaskoczy, jakby zimny lut, a czasami pocykam z 5 razy przełożę kluczyk na odwrót i śmiga,i taka prośba czy mógłbyś przybliżyć bardziej temat " uszkodzenia pamięci eeprom" (koszty np.) nie ukrywam też że wywalenie 1tyś na głupią stacyjkę powala mnie na kolana , i bardzo mnie ciekawi że tyle magików istnieje i nikt tego problemu nie rozpracował jeszcze
- - - Updated - - -
"nic nie wyświetla" - chodzi mi o wyświetlacz