witam
ma ktos manual wymiany stacyjki albo wymiany samego zamka z stacyjki?
przymierzam sie do tego dzis i zastanawiam jak to wyjac.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
witam
ma ktos manual wymiany stacyjki albo wymiany samego zamka z stacyjki?
przymierzam sie do tego dzis i zastanawiam jak to wyjac.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
odkręcasz osłonę
wsadzasz kluczyk i go przekęcasz w stacyjce (bez przekręcenia nie wyjdzie)
...i teraz będzie ciężko wytłumaczyć bez fotki ;/ jak spojrzysz na stacyjkę siedząc normalnie, to zauważysz w obudowie stacyjki otwór w plastkiu o wymiarach ok 5x5mm - widać taką metalową zapatkę. Trzeba ją nacisnąć jakimś wkrętakiem i pociągnąć za kluczyk - wyjdzie z wkładką![]()
Dzięki wielkierzeczywiscie udało się wyciągnąć sam zamek ze stacyjki którą kupiłem.
poniżej wrzucam zdjecie zrobione podczas wymiany w aucie i widac te 5mm dziure gdzie srubokręt trzeba wcisnąć
a wiec udalo mi sie wymienić zamek oraz podmienic uklad od immo w kluczyku i nowy kluczyk dziala i odpala![]()
Ostatnio edytowane przez radexon ; 05-12-2012 o 20:37
no no jesteś the best ale co ci to dało przecież taniej było dorobić kluczyk a immo przełożyć .Pytam bo ja mam tylko jeden klucz i zastanawiam się co zrobić żeby mieć dwa może coś podpowiesz
Już mówię a właściwie opisuję w czym problem i czemu tak zrobiłem
Kluczyk jako tako stary mi działał i pilot tez. Ale obudowa poszła w mak i sam kluczyk został mi i nie działał pilot , a zależało mi na działaniu pilota też.
A więc krążyłem i szukałem obudowy z surowym grotem do dorobienia. Problem duży. Do tej po FL był luzik i jakoś
Jeden z allegro zawołał 650 zł za wszystko czyli klucz dorobienie i programowanie. Powiedziałem mu, że chcę tylko obudowę z surowym bo mam pilota działającego i immo sobie przełożę.
To mi ten zjechał raptem 50 zł więc olałem go
Zatem
1. Postanowiłem szukać klucza z stacyjką i tak kupiłem za 120 zł z kluczem stacyjkę,
2. Z kupionej stacyjki wyciągnąłem zamek i przełożyłem do tego w Alfie,
3. Następnie z klucza mojego wydłubałem kostkę IMMO (trochę dłubania było) i przełożyłem do zakupionego klucza,
4. Do zakupionego klucza dołożyłem moją płytkę od sterowania pilotem zdalnie centralnym,
Podsumowując mam 2 klucze:
1. Jeden - odpalanie i pilot działający
2. Drugi na zapas do otwierania drzwi i bagażnika.
Wiadomo zamki się różnią
Ale 500 zł w suchym.
Chodziłem też z pomysłem kupienia samego klucza i wydłubania grota i przełożenia do zakupionego drugiego klucza ale stwierdziłem, że by problem było go tam dobrze albo wkleić albo umocować,żeby nie wyłamał się po przełożeniu obudowy,
Ostatnio edytowane przez radexon ; 05-12-2012 o 23:03
a ja kupiłem na aleegro jakis zamiennik centralki ktora znajduje sie w bagarku wymieniłem sam stare imo wyciołem z połamanego klucza i wkleiłem do tego co dostałem z centralką całkowity koszt 40zł i 30 min montaż a no i 15zł docięcie grotu 1 problem bo na nowym pilocie miałem 3 guziki a w starym kluczu jeden przycisk wiecn w nowym otwierałem i zamykałem tym samym reszta spox
no i o to mi chodziło ja mam tylko jeden kluczyk i szukam taniego rozwiązania żeby w razie draki mieć się czym poratować
Hmm to jak zamiennik centralki IMO kupileś?bo nie kumam
Problem jest dostać wogole surowy klucz z nasza obudową