Strona 13 z 24 PierwszyPierwszy ... 34567891011121314151617181920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 232

Temat: Chcę kupić ale się boję

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Czy taka ALFA sprawdzi sie jako samochód do pracy
    Była mowa o tym, że jest to auto delikatne...
    Jeśli Twoja praca polega na jeżdżeniu po autostradzie to jak najbardziej.

Użytkownik Romeo Avatar Hundzflot7
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    AR 159 SW 2,4 jtdm Q4 08', AR 147 1.9 jtdm 04'

Domyślnie

Cytat Napisał Now Zobacz post
    Witam wszystkich.

Chciałbym Was prosić tylko o wskazówki i własne doświadczenia z użytkowania ALFY.

Mam 42 lata i przepraszam za moje słowa ale sprzeczki o to co ktoś komuś chce udowodnić - MAŁO MNIE INTERESUJĄ.

Wszedłem na forum prosząc o pomoc a nie o wymianę ciosów.

Więc jeśli ktoś nie bardzo chce mi pomóc to niech nie zapisuje stron.

Myślę poważnie o tej - http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-sli...C28990146.html

I gdybyście mogli mi coś poradzić lub zwrócicmoją uwagę na coś to proszę.

dokładnie, coś mało ktoś za nią chce ja w zeszłym roku za ten sam rok i silnik dałem 16,500zł. ogólnie, jeżdżę jakieś 3/4 miasto 1/4 trasa, spalanie w trasie 4,5-6,5 (czasem mam cięższą nogę) po mieście ok. 7l. przez ten rok padł mi jedynie EGR (wcześniej już był zawalony syfem i czyszczony) i do wymiany łącznik stabilizatora. również dużo osób mi to odradzało, ale nikt nie jeździł. sam się przekonałem na sobie jak jest z Alfami i osobiście polecam .
    pozdrawiam, Hubert.

Now
    Gość

Domyślnie

Trasa to parę razy w roku a tak 80% to zwykła eksploatacja w mieście (szczególnie przez kobietę)

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cytat Napisał Now Zobacz post
    Myślę poważnie o tej - http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-sli...C28990146.html

I gdybyście mogli mi coś poradzić lub zwrócicmoją uwagę na coś to proszę.
    Bardzo dokładnie sprawdzić.
    Z pobieżnych oględzin zdjęć już znalazłem dwie nieścisłości:
    -kierownica zwykła nie multifunkcyjna
    -klimatyzacja automatyczna nie klima-tronik.
    Moja Bella

Użytkownik Rowerzysta Avatar michal_evo1
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd 16v 2004r

Domyślnie

Cytat Napisał Dariusz156 Zobacz post
    A czym to się rożni?

I pamiętaj że tutaj jeszcze dojdą opłaty...
    Ostatnio edytowane przez michal_evo1 ; 08-05-2013 o 14:59

Ciamas
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Dariusz156 Zobacz post
    Bardzo dokładnie sprawdzić.
    Z pobieżnych oględzin zdjęć już znalazłem dwie nieścisłości:
    -kierownica zwykła nie multifunkcyjna
    Ślepyś, według opisu sprzedającego to ma być kierownica multimedialna więc pewnie, że nie jest multifunkcyjna Kwestia tylko jakie multimedia oferuje

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Była mowa o tym, że jest to auto delikatne...
    Jeśli Twoja praca polega na jeżdżeniu po autostradzie to jak najbardziej.
    daj sie wypowiedzieć WŁAŚCICIELOM 147.Podsumowujac Twoje dotychcz. posty w tym temacie( m.in te pokasowane). Masz 40 letnie 155 i sie produkujesz nt 147. Siejesz ferment a hu.a wiesz panie kolego. Kolega szuka 147 i niech chlopaki posiadajacy 147 tutaj piszą bo znowu Ci posty pokasuje mod. Idz teraz do działu 159 podoradzać.
    Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 08-05-2013 o 16:01
    [C

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

Kolego now zależy czego oczekujesz od samochodu bo do tej pory nie napisałeś a 147-ką chyba ciąglę nie jeździłeś,jeśli chcesz auto do którego będziesz tylko wsiadał a po jeździe wysiadał ,co 20 tysi zmieniał olej i tak dalej ,oczekujesz komfortu to nie będzie to auto dla ciebie. Alfa może Ci zoferować brak komfortu ,dobre prowadzenie ,fajny silnik i super wygląd ,konieczność częstej kontroli zawiechy .Jak to Ci pasuje to na pewno będziesz zadowolony. Michal_Evo kilmatronik to jest w vag-u i on go tak nazwał.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Tomekkk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 SW 1,9JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Ja co prawda mam 156, ale 147 to właściwie to samo w mniejszej budzie Swoją sztukę kupiłem 3 lata temu od handlarza, gdzie jak wjechałem na plac to byłem nieco przerażony. Długo na miejscu oglądałem i się zastanawiałem, bo się naczytałem, że jak kupować Alfę to tylko z pewnych rąk, ale zaryzykowałem i wziąłem. Od tamtej pory zrobiłem prawie 65tyś km ( i to "teoretycznie" bardzo awaryjnym wg niektórych użytkowników silnikiem 2.0 JTS ) i złego słowa o tym samochodzie nie powiem. Kupiłem z przebiegiem 119tyś km, zawieszenie całe przód robiłem przy 142tyś km, wszystkie części były jeszcze oryginalne. Wymieniłem wszystko na TRW Ricambi Originali i po 40 tyś km nadal wszystko jest ok. Grunt to tylko zwracać uwagę na dziury a nie napierdzielać w nie na pełnym ogniu... Na pewno zawieszenie nie jest droższe w utrzymaniu niż w Passacie B5 czy A4 B5. Komfort tego zawieszenia może rzeczywiście jest taki sobie, ale za to w trasie rekompensuje bardzo dużą precyzją prowadzenia i mi to w 100% odpowiada. Najbardziej denerwujące w przednim zawieszeniu są moim zdaniem gumy stabilizatora. Kosztują co prawda grosze, ale robota bardzo niewdzięczny. U mnie właśnie po raz 3ci padły odkąd mam Alfę. Tylne zawieszenie jest praktycznie bezobsługowe, przy okazji wymiany przodu wymieniłem tylko kilka tulejek z tyłu tak na zaś, żeby mieć spokój, bo i tak śmieszne pieniądze. Jedyna awaria, przez te 3 lata, która unieruchomiła mi samochód to padł czujnik położenia wału w styczniu tego roku, koszt całe 100zł razem z wymianą. Jednak zasada jak dbasz tak masz jest bardzo prawdziwa, jaka by to marka nie była. Alfa ma swoje wady i trzeba być nich świadomym, ale nie oszukujmy się: kupić Audi czy BMW podobnie wyposażoną w podobnym stanie z tego samego rocznika to będzie niemal dwukrotna przebitka ceny. A czy jest sens przepłacać? To już każdy musi sam sobie odpowiedzieć na to pytanie. O ile dla BMW, moim zdaniem, jest za co dopłacić tak Audi mnie nie urzeka zupełnie.

Co do pytania czy warto kupić Alfę jako samochód użytkowy z punktu A do punktu B, to moim zdaniem nie. To samochód raczej dla kogoś, kto lubi mieć samochód inny niz wszyscy i chcę odczuwać przyjemność z jazdy. Jako samochód do przemieszczania się lepiej kupić Fabię, Astrę II czy coś tego pokroju, będzie z pewnością tańsze w eksploatacji, a jak ktoś nie oczekuje jakichkolwiek emocji od auta to będzie to zapewne dobry wybór.

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał jarek1986 Zobacz post
    Kolego now zależy czego oczekujesz od samochodu bo do tej pory nie napisałeś a 147-ką chyba ciąglę nie jeździłeś,jeśli chcesz auto do którego będziesz tylko wsiadał a po jeździe wysiadał ,co 20 tysi zmieniał olej i tak dalej ,oczekujesz komfortu to nie będzie to auto dla ciebie. Alfa może Ci zoferować brak komfortu ,dobre prowadzenie ,fajny silnik i super wygląd ,konieczność częstej kontroli zawiechy .Jak to Ci pasuje to na pewno będziesz zadowolony. Michal_Evo kilmatronik to jest w vag-u i on go tak nazwał.
    Z tym klimatronikiem to koledze za pewne chodziło o klimatyzację dwustrefową.