Strona 40 z 186 PierwszyPierwszy ... 30313233343536373839404142434445464748495090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1859

Temat: Interfejsy diagnostyczne

Użytkownik Ogier
    Auto
    alfa 159 8v 120km

Domyślnie

Kurde zmieniałem te porty, na com1,2,3 i nadal nic nie pomaga. Jak klikam na szukaj interfejsu to skanuje ale tak jakby nic nie znajdywał. W ogóle była dziwna akcja bo łączyło mnie ze wspomaganiem ale z niczym innym nie mogłem sie połączyć - czy może ten kupiony interfejs jest uszkodzony czy ma ktos inne pomysły ?
    Probowałem łączyc sie przez wersje demonstracyjna i przez wersje z witaminką - wszędzie to samo

Użytkownik Rowerzysta Avatar hoyraq
    Mieszka w
    WN
    Auto
    159 SW TI

Domyślnie

Czy ktoś może zakupił taki interfejs OBD2 bluetooth? - http://www.aliexpress.com/item/2012-...705389437.html

Tutaj filmik z podłączeniem i aplikacją pod smartofona - http://www.youtube.com/watch?v=NWvbQ1RdHCo

Czy takie coś zastąpi tradycyjny kabel USB ELM327?
    Ostatnio edytowane przez hoyraq ; 05-05-2013 o 15:58

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa 159 1.9 JTDm SW qtronic

Domyślnie

witam czy ktoś mógłby podać link do kabelka na allegro którym połącze się z silnikiem? kupiłem sobie już raz w ciemno i łączy z wszystkim tylko nie z silnikiem.

Użytkownik Romeo Avatar lukas_po
    Mieszka w
    Nowy Sącz - okolice
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDm 150KM '07 Carbonio Black

Domyślnie

Mam ten sam problem co kolega powyżej.
    Kupiłem interfejs ELM 327 Bluetooth na aukcji w PMfactory podawałem w wiadomości do sprzedającego że ma być do Alfy pod MES-a, ale interfejs łączy się z wszystkim tylko nie z silnikiem.
    System operacyjny to Win 7, próbowałem na różnych com-ach i z różnymi prędkościami, na pracującym silniku i tylko na załączonym zapłonie, robiłem też skanowanie (jak polecił mi sprzedający w rozmowie przez telefon) i nic, mogę połączyć sie z wszystkim (oczywiście nie z ksenonami i ABS) a z silnikiem nie da rady, podaje komunikat że limit czasu został przekroczony i trzeba sprawdzić kabel i por com.
    Sprawdzałem też na FES 2.7.2 i na smartfonie aplikacją AlfaOBD ( ta sama sytuacja łączy sie z wszystkim tylko nie z ECU) i aplikacja Torque nie łączy się wcale.

Podpowie mi ktoś co mogę jeszcze zrobić ?? a może interfejs jest walnięty i powinienem go oddać.

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Cytat Napisał lukas_po Zobacz post
    Mam ten sam problem co kolega powyżej.
    Kupiłem interfejs ELM 327 Bluetooth na aukcji w PMfactory podawałem w wiadomości do sprzedającego że ma być do Alfy pod MES-a, ale interfejs łączy się z wszystkim tylko nie z silnikiem.
    System operacyjny to Win 7, próbowałem na różnych com-ach i z różnymi prędkościami, na pracującym silniku i tylko na załączonym zapłonie, robiłem też skanowanie (jak polecił mi sprzedający w rozmowie przez telefon) i nic, mogę połączyć sie z wszystkim (oczywiście nie z ksenonami i ABS) a z silnikiem nie da rady, podaje komunikat że limit czasu został przekroczony i trzeba sprawdzić kabel i por com.
    Sprawdzałem też na FES 2.7.2 i na smartfonie aplikacją AlfaOBD ( ta sama sytuacja łączy sie z wszystkim tylko nie z ECU) i aplikacja Torque nie łączy się wcale.

Podpowie mi ktoś co mogę jeszcze zrobić ?? a może interfejs jest walnięty i powinienem go oddać.
    Poszukaj porady w sklepie http://www.viaken.pl/. Ja kupowałem tam kabel ELM327 ale pod USB. Wiem, że sprzedający przerabiał go pod FES-a. Nie kupowałeś co prawda u niego ale może on Ci coś doradzi to dobry fachowiec. Pomógł mi kilka razy.

Mieszka w
    Nowy Sącz - okolice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał marcingoleniow Zobacz post
    Poszukaj porady w sklepie http://www.viaken.pl/. Ja kupowałem tam kabel ELM327 ale pod USB. Wiem, że sprzedający przerabiał go pod FES-a. Nie kupowałeś co prawda u niego ale może on Ci coś doradzi to dobry fachowiec. Pomógł mi kilka razy.

Trochę głupio zawracać komuś głowę swoimi problemami ze sprzętem tym bardziej że to sprzęt nie od niego. Przeczytałem gdzieś na forum że PMfactory to dobry sprzedawca, zamówiłem kabelek po wcześniejszym zapytaniu o kompatybilność z AR159 i zapewnieniu że wszystko musi działać. Minusem tej transakcji jest to że strasznie trudno się dodzwonić po podany numer do pomocy technicznej :/ dlatego też liczyłem że może na forum ktoś coś poradzi. Jeśli nie ruszę z tematem to chyba najlepszym wyjściem będzie zwrot towaru (chociaż czytając komentarze to chyba nie będzie tak łatwo) i zakupy u Vikena.

Może jednak znajdzie się ktoś kto coś poradzi w związku z moim problemem łączenia się z ECU?????

Użytkownik Ogier
    Auto
    alfa 159 8v 120km

Domyślnie

No ja też kupiłem kabel własnie od PMfactory, wiem ze z wspomaganiem mnie łączyło ale niczym innym z tego co pamiętam to nie, z ECU napewno nie. Jeżeli klikam skanuj to w ogóle mi nic nie znajduje

Mieszka w
    Nowy Sącz - okolice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał prv87 Zobacz post
    No ja też kupiłem kabel własnie od PMfactory, wiem ze z wspomaganiem mnie łączyło ale niczym innym z tego co pamiętam to nie, z ECU napewno nie. Jeżeli klikam skanuj to w ogóle mi nic nie znajduje
    Mi skanowanie znajdowało wszystko poza ECU, dzisiaj po telefonicznej rozmowie ze sprzedającym, który stwierdził, że to nie możliwe i nie wie jaka może być przyczyna tego stanu rzeczy interfejs odesłałem. Poczekam na zwrot kasy i kupię coś u Viakena
    Ktoś gdzieś pisał że ten interfejs powinien śmigać Jak ktoś używa to proszę o potwierdzenie tej informacji.
    http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/no...scan-2013.html

Użytkownik Ogier
    Auto
    alfa 159 8v 120km

Domyślnie

też napisałem do niego bo widocznie coś musi być nie tak z tymi kablami

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    159SW 1.8MPi+LPG

Domyślnie

Cytat Napisał hoyraq Zobacz post
    Czy ktoś może zakupił taki interfejs OBD2 bluetooth? - http://www.aliexpress.com/item/2012-...705389437.html

Tutaj filmik z podłączeniem i aplikacją pod smartofona - http://www.youtube.com/watch?v=NWvbQ1RdHCo

Czy takie coś zastąpi tradycyjny kabel USB ELM327?

W pierwszym linku jest interfejs na Bluetooth, a na filmiku jest pokazany interfejs z WiFi. To tak po pierwsze, po drugie w temacie już wiele razy wspominano że pod FES'a muszą być interfejsy odpowiednio "spreparowane"