Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

!!! Auto po pełnym Niemieckim przeglądzie technicznym
    16. 05. 2012 roku przy 150108 km !!!

Rok temu miał 150 108 km, co daje ok. 30 000 km/rok, zaś w rok następny przejechał tylko 5 000 km ?! Albo został "szybko" sprowadzony i stoi już od dłuższego czasu, albo jego niemiecki właściciel, nagle przestał samochodem jeździć... Po kierownicy widać, że przyjęła dość duże obciążenia, oczywiście nie musi się to wiązać z przebiegiem, ale warto się tym zainteresować.
    202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT

Mati_88
    Gość

Domyślnie

Witam, podłączę się z prośbą o przeskanowanie auta http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ti-...C29068027.html, długo szukałem Ti w dobrym stanie jednak mając już na koncie podróż ponad 1100 km w zeszłym miesiącu żeby obejrzeć ,,bezwypadkowego" gniota, tym razem prosiłbym o opinie kogoś kto może już ją oglądał . Pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

super alfa ma raczej dobre opinie.Kilku forumowiczow kupowalo i było OK ale może ktoś ogladal to konkretne auto i powie cos wiecej

Użytkownik Rowerzysta Avatar wito
    Mieszka w
    Piastów
    Auto
    156 2.4jtd/Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cześć, kolega szuka 159 w Belgii, narazie wpadły mu w oko takie dwa egzemplarze:
    http://nl.kapaza.be/henegouwen/159-1...e-73299260.htm
    http://nl.kapaza.be/limburg/alfa-rom...k-70828726.htm
    Byłby ktoś w stanie pomóc/doradzić/odradzić??
    Pozdrawiam

vwwojtas
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=davids1986;1183547]Witam! Krótko i na temat....
    Proszę o ocenę tych dwóch podobnych autek.... Co w nich nie tak, na co zwrócić uwagę itd.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C24132222.html

tą oglądałem jak szukałem dla siebie według mnie nie warta tej ceny długo już stoi w komisie

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

a to cena jest niby wysoka? Czy podane informacje nieprawdziwe? (przebieg, wyposażenie itp.) Jak informacje są prawdziwe to wcale nie uważam, że cena jest wygórowana.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    super alfa ma raczej dobre opinie.Kilku forumowiczow kupowalo i było OK ale może ktoś ogladal to konkretne auto i powie cos wiecej
    ja kupowałem w superalfa i generalnie byłem zadowolony, ale Pan Robert to typowy "sprzedawca" chciałem 2,4 a tak mnie przekręcił, że kupiłem 1,9, bo 2,4 nie miał akurat na stanie ani do ściągnięcia
    Born to be wild.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

[QUOTE=vwwojtas;1183627]
    Cytat Napisał davids1986 Zobacz post
    Witam! Krótko i na temat....
    Proszę o ocenę tych dwóch podobnych autek.... Co w nich nie tak, na co zwrócić uwagę itd.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C24132222.html

tą oglądałem jak szukałem dla siebie według mnie nie warta tej ceny długo już stoi w komisie
    Do Bielska mam kawałek, więc tak czy siak się przejadę zobaczyć co i jak...... Na zdjęciach wygląda dobrze, szkoda, że tylko 1 fota wnętrza... ( może jest "zajechane"? ) Trochę dziwny niski przebieg nie sądzisz? Jeśli jest oryginalny cena nie wydaje sie być wygórowana...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    Jakie znasz jeszcze inne godne uwagi komisy z Alfami nie licząc superalfa i Tomka Krk?

Mati_88
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    a to cena jest niby wysoka? Czy podane informacje nieprawdziwe? (przebieg, wyposażenie itp.) Jak informacje są prawdziwe to wcale nie uważam, że cena jest wygórowana.

- - - Updated - - -
    Cena nie jest wysoka jeśli informacje są prawdziwe, a z tym bywa różnie, ostatnio jechałem do Żarów oglądać 159 TI rzekomo bezwypadkową a okazała się gniotem po strzale w przód i na doadatek niechlujnie naprawioną. Cały dzień spędzony w aucie żeby zobaczyć jak można skrzywidzić 159

Użytkownik Ogier Avatar Nitro
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Była AR 147 1,9 jtdM 16v 140km, Jest 159 2.4 JTDm Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Mati_88 Zobacz post
    Cena nie jest wysoka jeśli informacje są prawdziwe, a z tym bywa różnie, ostatnio jechałem do Żarów oglądać 159 TI rzekomo bezwypadkową a okazała się gniotem po strzale w przód i na doadatek niechlujnie naprawioną. Cały dzień spędzony w aucie żeby zobaczyć jak można skrzywidzić 159
    Na mobile.eu z ciekawości zerknąłem ile kosztuje 1.9 ti 2007-08r. z przebiegiem ok 90kkm i ceny za te tańsze z wyszukanych 53-60 tys. zł
    To ta faktycznie wygląda jak okazja z niemiec (bez sarkazmu bo nic zlego nie słyszałem o "superalfach")

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

w superalfa maja czesto auta z windykacji odkupowane od leaseingu Alfa Romeo/Fiat. Ponoc maja wejscia zeby w pierwszej kolejnosci odkupic takie auta stad cena czasami nizsza niz na autoscout. Czasami bo ja kupilem drozej :-)