Żądaj naprawy bezgotówkowej. Poza tym ja miałem podobną sytuację i na sprawie sądowej udowodniłem (i sędzia to przyjął i potwierdził), że wcześniejsze naprawy pojazdu nijak wpływają na obniżenie jego wartości. Sam biegły (powołany przez sąd) potwierdził to samo jako świadek.
Ps. wyszedłeś do tego policjanta i powiedziałeś mu: "to co, dogadujemy się czy wzywamy policję?" ?![]()
szkoda całkowita nie oznacza, że zabierają Ci "wrak" znaczy to tylko, że koszty naprawy przekraczają wartość pojazdu.
Born to be wild.
Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 15-05-2013 o 13:55
A nie jest tak, że żeby uznali szkodę za całkowitą to koszt naprawy musi przekroczyć wartość auta? Wg mnie jestCzyli można je naprawiać do 7600zł chyba, że Kolega odwoła się od tej wyceny a TU podniesie wartość auta...
To co pisał Izane dotyczyło 166 wycenionej na 15400, o której pisał QBA, a którego wypowiedź cytowałeś rzucając, że mógł zrobić auto gotówkowo za 10000. A teraz odnosisz to do innej 166 - a piszesz, że to Izane mąci....
A w temacie - naprawa bezgotówkowa byłby najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji.
Ostatnio edytowane przez drift-r ; 15-05-2013 o 18:32
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Przy bezgotówkowej jak się zna warsztat to...
- - - Updated - - -
To jest to dobre rozwiązanie![]()