Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Temat: Policjant radiowozem popsuł mi mi Alfę

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    To co pisał Izane dotyczyło 166 wycenionej na 15400, o której pisał QBA, a którego wypowiedź cytowałeś rzucając, że mógł zrobić auto gotówkowo za 10000. A teraz odnosisz to do innej 166 - a piszesz, że to Izane mąci....
    Ale ja nic nie cytowałem!!!? i o żadnej 166 nie piszę i nic mi nie wiadomo, 10000 to był najzwyklejszy przykład nie mający zwiazku z żadnymi faktami!
    Bezgotówkowa naprawa ma wtedy sens jak nie masz czasu na formalności i nie chce Ci sie poszukać dobrego warsztatu
    Przy bezgotówkowej naprawie warsztat jest pośrednikiem między poszkodowanym a ubezpieczycielem; jak mi ktoś powie że za pośrednictwo nie bierze prowizji ukrytej w kosztach naprawy to z krzesła spadnę (Filantropów w tej branży nie ma). To chyba lepiej samemu powalczyc z ubezpieczycielem i tą kasę zatrzymac w dowolnej formie dla siebie?!
    Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 15-05-2013 o 19:17

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał bonzaj Zobacz post
    Ale ja nic nie cytowałem!!!?
    Post nr 20.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Przy bezgotówkowej jak się zna warsztat to...
    Można dużo ugrac zawyżając koszty naprawy, alee jeżeli zakład nie jest zaprzyjaźniony to też zawyży a cały zysk zostawi dla siebie

- - - Updated - - -

Post nr 20.

Podkreśliłem.że sobie zrobił nazłość a nie TU, na zasadzie zrobię mamie nazłośc i odmrożę sobie uszy
    Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 15-05-2013 o 19:25

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Jak ktoś sobie robi na złość gdy jego auto naprawiane jest za 15tys. a nie nie za połowę tej kwoty przy czym to nie on ponosi koszt? Gorzej wychodzi na tym ten kto ponosi koszt, czyli TU. Później przy ewentualnej likwidacji szkody chyba więcej będzie wyceniane auto do którego są faktury na naprawy za 15 tys. niż to naprawiane po kosztach do którego faktury są o znacznie niższej wartości lub ich brak, prawda? No więc chyba jednak sobie na złość nie zrobił.

przykład nie mający zwiazku z żadnymi faktami!
    Aha.
    Ostatnio edytowane przez drift-r ; 15-05-2013 o 19:50

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Przeczytałem wszystkie posty i powiem szczerze,że zgłupiałem. Nie wiem co miałbym zrobić aby było najlepiej dla mnie i samochodu.Współczuję koledze bo ma teraz sporo zamieszania z tym.Miejmy nadzieję,że uda się załatwić szybko sprawę. Dobrze jakby ktoś napisał co faktycznie robić w takich sytuacjach aby na przyszłość wiedzieć jakie ruchy wykonać.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Później przy ewentualnej likwidacji szkody chyba więcej będzie wyceniane auto do którego są faktury na naprawy za 15 tys.
    Wycena jest przed nie po, naturalnie wg cenników. Warsztat robiący bezgotówkowo musi przekonać rzeczoznawcę ,że np felga jest do wymiany centralka abs spalona itp itd(Aby podnieśc koszty napraw). felgę naprawi centralke lutuje albo tylko kabelki czujników które wczesniej celowo przeciął (Bardzo uproszczony schemat oczywiście podaję) Klient jest heppy bo ma same nowe(?) graty wszystko działa ,to jeszcze dziękuje a nie czepia sie szczegółów ( jak by poszukał to by je miał taniej) zakład ubezpieczeniowy ma to gdzies bo i tak nas obciąża podwyzkami Oc a warsztat filantrop ogryza najlepszy kasek bywa że razem z rzeczoznawcą, a jak bys sam za tym pochodził i znalazł dobry warsztat nawet ten sam( Tylko za gotówkę) to jeszcze byś parę rzeczy zrobił za to co dostałes od TU. Np skórzane fotele.
    Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 15-05-2013 o 20:08

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Wycena jest przed nie po, naturalnie wg cenników.
    Udajesz czy naprawdę nie rozumiesz tego co napisałem? Później przy ewentualnej likwidacji jakiejś szkody po naprawie tej, o której była tu mowa. Przykład - gdy chcesz podwyższyć wartość auta sprzed szkody.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Garos Zobacz post
    Przeczytałem wszystkie posty i powiem szczerze,że zgłupiałem. Nie wiem co miałbym zrobić aby było najlepiej dla mnie i samochodu.Współczuję koledze bo ma teraz sporo zamieszania z tym.Miejmy nadzieję,że uda się załatwić szybko sprawę. Dobrze jakby ktoś napisał co faktycznie robić w takich sytuacjach aby na przyszłość wiedzieć jakie ruchy wykonać.
    1. Zaniżyć koszty wraku
    2.Zawyżyć wartość auta przed wypadkiem
    3Wziąść gotówkę do ręki
    4 Znaleźc dobry warsztat- ustalic cenę naprawy na dobrych częsciach i nie mówić ,że robimy z Oc tylko z własnej kieszeni płacimy nie wywalają cen z kosmosu
    5 Kontrolowac ich 2 razy dziennie

- - - Updated - - -

Później przy ewentualnej likwidacji jakiejś szkody po naprawie tej, o której była tu mowa. Przykład - gdy chcesz podwyższyć wartość auta sprzed szkody.
    A Ty to rozumiesz

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

To sobie zrobiłeś na złośc, trzeba było brac gotówkę i robic w dobrym warsztacie gotówkowo za np 10000 a reszta do kieszeni swojej a nie warsztatu
    Jeśli dawali gotówkę na rękę to tylko kwotę między wartością dobrego auta a wartością wraku więc marne 7800, a jeśli naprawa wymagała by więcej to wymagają faktur na każdy kupiony element i robocizne więc nie zarobisz. A robiłem w aso z którym współpracuje i mam głowę ma karku
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał QBA Zobacz post
    A robiłem w aso z którym współpracuje
    I nto zmienia postac rzeczy