Strona 26 z 37 PierwszyPierwszy ... 161718192021222324252627282930313233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 361

Temat: Tłumiki sportowe - petycja do firmy PROEX

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

spawy sa profesjonalnie robione pewnie maszynowo w chinach niska cena musi z czegos wynikac! za pewne bardzo mocno oszczedzaja na materiale tlumiacym, bo dobry material kosztuje wiecej od tego tlumika

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał michal_evo1 Zobacz post
    A co myslicie o firmie WM Sport? Jeżeli mozna producenta tłumików oceniać po spawach, to tutaj chyba wzorowo?
    http://www.mtuning.pl/en/shop/exhaus...ort-93811.html
    Może do nich pisać petycję, a odpuścić sobie użeranie z proex? A wogóle to cena tych tłumików strasznie niska... Używa ktoś tego? Myślę żeby wrzucić to do mnie zamiast tego wiadra pod zderzakiem, może nie konkretnie ten, ale coś tego typu...
    nikt się tutaj z proexem nie użera więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. WM to jedynie marka stworzona przez Jacky na tłumiki ściągane kontenerami z Chin np stąd http://www.alibaba.com/products/F0/s...100006327.html lub tutaj http://www.madeinchina.com/
    czyli w skrócie nie zrobią tobie 10szt tzn zrobią ale transport zabije. Idą dalej tym tropem - kupa osób do civiców ładuje kolektory sportowe zwane chinolami lub ebayowymi które pękają i pomyśl dlaczego.

niestety skoro wyrób jest zbyt tani to przyczyna taniości to albo materiały albo jakość

i na sam koniec wywodu - jeśli tłumik u dystrybutora kosztuje 100zł to ja się grzecznie pytam z czego lub jak on jest zrobiony skoro 23% vat jest w tej cenie, zysk na czysto jakieś 20zł. Zakup w Jacky 80zł, oni też muszą zarobić no ale jest Vat 23%, cło, transport itp. To za ile oni to kupują. Ludzie włączcie myslenie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Kilka osób sie uzeralo jednak bo tematy na forum były i pewnie jeszcze są.

Użytkownik Rowerzysta Avatar michal_evo1
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd 16v 2004r

Domyślnie

Cytat Napisał zgredek Zobacz post
    nie wprowadzaj ludzi w błąd.
    Albo mi sie przyśniło, albo kilka osób mialo tutaj problem z Proexem, nie twierdze że to zly wyrób, bo go nie testowalem, ale kolega Zgredek coś strasznie uczulony w temacie krytyki Proexa...? Co do WM Sport pewnie macie dużo racji, nie przemyślałem że to może być masówka z Chin, ale to wcale nie znaczy że to totalny badziew, akurat wykon do mnie przemawia, a cena tak niewielka, że zaryzykuję.

Użytkownik Świeżak Avatar DeadinhollywooD
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT

Domyślnie

nikt się tutaj z proexem nie użera więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.
    Ja się z PROEX'em użerałem, więc proszę nie wprowadzać ludzi w błąd.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar fazi1989
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    159 08' 1.9 JTDm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał DeadinhollywooD Zobacz post
    Ja się z PROEX'em użerałem, więc proszę nie wprowadzać ludzi w błąd.
    Nie Ty jeden, kolega zamówił u nich tłumik końcowy do hondy. Miał być cichy przelot, głośny dopiero przy wyższych obrotach. Po wyspawaniu okazało się, że głośny jest i to konkretnie od samego dołu. Pierdzenie konkretne, ale to nie koniec problemów. Wykonanie też pozostawia wiele do życzenia, spawy tragiczne, pełno odprysków. Końcówka przyspawana w tragiczny sposób, wstyd na to patrzeć. Dodatkowo spaw zaczął rdzewieć tak jakby w środku spawane było czarnym drutem. Ogólnie można wykonać to lepiej.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

A czego wy sie spodziewacie za takie pieniądze? Chcecie porządnie to supersprint albo ragazzon.

Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar fazi1989
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    159 08' 1.9 JTDm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    A czego wy sie spodziewacie za takie pieniądze? Chcecie porządnie to supersprint albo ragazzon.
    Rozumiem że w tym przedziale cenowym nie można oczekiwać cudów, ale skoro deklarują w aukcjach dane parametry to mogliby chociaż po części je zapewnić.

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fazi1989 Zobacz post
    Rozumiem że w tym przedziale cenowym nie można oczekiwać cudów, ale skoro deklarują w aukcjach dane parametry to mogliby chociaż po części je zapewnić.
    a czego nie zapewnili ?
    tak czytam czasami rożne fora i jeśli ludzie mają jakieś pretensje do firm to popierają je konkretnymi dowodami - fotki nagrania rozmów itp. Opisują finał sprawy jak się zakończyła i tyle. Tak po prostu po ludzku bo oczernianie jest karalne.
    Więc może koledzy którzy piszą o problemach z proexem poprą to dowodami , napiszą czy zgłaszali reklamację i jak został problem rozwiązany. Z własnego doświadczenia wiem że zdarzają się usterki lub wadliwe elementy nawet w nowych autach ale jeśli serwis to honoruje to tak naprawdę nie ma o co kruszyć kopii gdyż każdy producent jest uzależniony od dostawców a w przypadku normalnych firm wszelkie uwagi konsumenta są brane pod uwagę przy tworzeniu kolejnych produktów.

Tak pod luźną dyskusję rzucam pomysł żeby zaprosić szefa proexa do dyskusji , mógłby może coś doradzić itp w końcu są dość długo na wymagającym rynku tuningowym. Już pisze od razu że ja tego nie zrobię. Może jakiś admin lub ktoś z szefostwa jeśli była by zgoda ogółu. Z rozmów telefonicznych wywnioskowałem że chętnie dzieli się on wiedzą.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał fazi1989 Zobacz post
    a czego nie zapewnili ?
    tak czytam czasami rożne fora i jeśli ludzie mają jakieś pretensje do firm to popierają je konkretnymi dowodami - fotki nagrania rozmów itp. Opisują finał sprawy jak się zakończyła i tyle. Tak po prostu po ludzku bo oczernianie jest karalne.
    Więc może koledzy którzy piszą o problemach z proexem poprą to dowodami , napiszą czy zgłaszali reklamację i jak został problem rozwiązany. Z własnego doświadczenia wiem że zdarzają się usterki lub wadliwe elementy nawet w nowych autach ale jeśli serwis to honoruje to tak naprawdę nie ma o co kruszyć kopii gdyż każdy producent jest uzależniony od dostawców a w przypadku normalnych firm wszelkie uwagi konsumenta są brane pod uwagę przy tworzeniu kolejnych produktów.

Tak pod luźną dyskusję rzucam pomysł żeby zaprosić szefa proexa do dyskusji , mógłby może coś doradzić itp w końcu są dość długo na wymagającym rynku tuningowym. Już pisze od razu że ja tego nie zrobię. Może jakiś admin lub ktoś z szefostwa jeśli była by zgoda ogółu. Z rozmów telefonicznych wywnioskowałem że chętnie dzieli się on wiedzą.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

rzucam pomysł żeby zaprosić szefa proexa.... pisze od razu że ja tego nie zrobię.
    Czemu nie chcesz szefa zaprosić?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia