spawy sa profesjonalnie robione pewnie maszynowo w chinachniska cena musi z czegos wynikac! za pewne bardzo mocno oszczedzaja na materiale tlumiacym, bo dobry material kosztuje wiecej od tego tlumika
![]()
spawy sa profesjonalnie robione pewnie maszynowo w chinachniska cena musi z czegos wynikac! za pewne bardzo mocno oszczedzaja na materiale tlumiacym, bo dobry material kosztuje wiecej od tego tlumika
![]()
nikt się tutaj z proexem nie użera więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. WM to jedynie marka stworzona przez Jacky na tłumiki ściągane kontenerami z Chin np stąd http://www.alibaba.com/products/F0/s...100006327.html lub tutaj http://www.madeinchina.com/
czyli w skrócie nie zrobią tobie 10szt tzn zrobią ale transport zabije. Idą dalej tym tropem - kupa osób do civiców ładuje kolektory sportowe zwane chinolami lub ebayowymi które pękają i pomyśl dlaczego.
niestety skoro wyrób jest zbyt tani to przyczyna taniości to albo materiały albo jakość
i na sam koniec wywodu - jeśli tłumik u dystrybutora kosztuje 100zł to ja się grzecznie pytam z czego lub jak on jest zrobiony skoro 23% vat jest w tej cenie, zysk na czysto jakieś 20zł. Zakup w Jacky 80zł, oni też muszą zarobić no ale jest Vat 23%, cło, transport itp. To za ile oni to kupują. Ludzie włączcie myslenie
Kilka osób sie uzeralo jednak bo tematy na forum były i pewnie jeszcze są.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Albo mi sie przyśniło, albo kilka osób mialo tutaj problem z Proexem, nie twierdze że to zly wyrób, bo go nie testowalem, ale kolega Zgredek coś strasznie uczulony w temacie krytyki Proexa...? Co do WM Sport pewnie macie dużo racji, nie przemyślałem że to może być masówka z Chin, ale to wcale nie znaczy że to totalny badziew, akurat wykon do mnie przemawia, a cena tak niewielka, że zaryzykuję.
Nie Ty jeden, kolega zamówił u nich tłumik końcowy do hondy. Miał być cichy przelot, głośny dopiero przy wyższych obrotach. Po wyspawaniu okazało się, że głośny jest i to konkretnie od samego dołu. Pierdzenie konkretne, ale to nie koniec problemów. Wykonanie też pozostawia wiele do życzenia, spawy tragiczne, pełno odprysków. Końcówka przyspawana w tragiczny sposób, wstyd na to patrzeć. Dodatkowo spaw zaczął rdzewieć tak jakby w środku spawane było czarnym drutem. Ogólnie można wykonać to lepiej.
A czego wy sie spodziewacie za takie pieniądze? Chcecie porządnie to supersprint albo ragazzon.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
a czego nie zapewnili ?
tak czytam czasami rożne fora i jeśli ludzie mają jakieś pretensje do firm to popierają je konkretnymi dowodami - fotki nagrania rozmów itp. Opisują finał sprawy jak się zakończyła i tyle. Tak po prostu po ludzku bo oczernianie jest karalne.
Więc może koledzy którzy piszą o problemach z proexem poprą to dowodami , napiszą czy zgłaszali reklamację i jak został problem rozwiązany. Z własnego doświadczenia wiem że zdarzają się usterki lub wadliwe elementy nawet w nowych autach ale jeśli serwis to honoruje to tak naprawdę nie ma o co kruszyć kopii gdyż każdy producent jest uzależniony od dostawców a w przypadku normalnych firm wszelkie uwagi konsumenta są brane pod uwagę przy tworzeniu kolejnych produktów.
Tak pod luźną dyskusję rzucam pomysł żeby zaprosić szefa proexa do dyskusji , mógłby może coś doradzić itp w końcu są dość długo na wymagającym rynku tuningowym. Już pisze od razu że ja tego nie zrobię. Może jakiś admin lub ktoś z szefostwa jeśli była by zgoda ogółu. Z rozmów telefonicznych wywnioskowałem że chętnie dzieli się on wiedzą.
- - - Updated - - -
a czego nie zapewnili ?
tak czytam czasami rożne fora i jeśli ludzie mają jakieś pretensje do firm to popierają je konkretnymi dowodami - fotki nagrania rozmów itp. Opisują finał sprawy jak się zakończyła i tyle. Tak po prostu po ludzku bo oczernianie jest karalne.
Więc może koledzy którzy piszą o problemach z proexem poprą to dowodami , napiszą czy zgłaszali reklamację i jak został problem rozwiązany. Z własnego doświadczenia wiem że zdarzają się usterki lub wadliwe elementy nawet w nowych autach ale jeśli serwis to honoruje to tak naprawdę nie ma o co kruszyć kopii gdyż każdy producent jest uzależniony od dostawców a w przypadku normalnych firm wszelkie uwagi konsumenta są brane pod uwagę przy tworzeniu kolejnych produktów.
Tak pod luźną dyskusję rzucam pomysł żeby zaprosić szefa proexa do dyskusji , mógłby może coś doradzić itp w końcu są dość długo na wymagającym rynku tuningowym. Już pisze od razu że ja tego nie zrobię. Może jakiś admin lub ktoś z szefostwa jeśli była by zgoda ogółu. Z rozmów telefonicznych wywnioskowałem że chętnie dzieli się on wiedzą.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]