standardowa cena na allegro to chyba 350-400 za sztuke. warto jednak polować. ja wyrwałem parę magnetti marelli po 80zł sztuka.
Good questionbo kupilem je z pol roku temu i nie pamietam, ale do ówczesnej 33 mi pasowaly
Podłącze się do dyskusji. I po przeczytaniu tematu na wstępie powiem wam, że ciesze się, że mam mocowanie na 4 śruby, a tym którzy mają na 3 nie zazdroszczę... A co do moich, to czy naprawdę nie znajdę nic tańszego niż około 300 zł? Na internecie najwięcej jest Monroe w tej cenie. Widziałem też coś firmy NK, reszta to cena zdecydowanie w górę idzie. Eper pokazuje 4 typy amorów, więc pytanie czy one na pewno pasują? Obecnie na aucie mam jednego Monroe, drugi nawet nie wiem. Jak robiłem przegląd to sprawność przodu wyszła na poziomie 50%, ale auto giba się na boki jak szalone, prowadzi się tragicznie. Wymienione mam wszystkie tuleje metalowo gumowe no i obecnei brak stabilizatora. Ostatnio robiłem zbieżność i coś mi się przypomina, że kolesiowi na komputerze wyskoczyło ustawienie na -40' i stwierdził, że to jest bardzo dziwne, zmienił na 0' i tak ustawił. Coś mi się wydaje, że spieprzył sprawę, opony żre mi równo po obu stronach na zewnętrznych krawędziach. Z góry sory za OT w temacie![]()
Jest: Alfa Romeo 33 1.3 VL 91r, Lancia Delta 1.6 i.e. 95r
Było: Fiat Punto 75 ELX 96r, Fiat Bravo HGT 97r
Istnieje jeszcze taka opcja:
http://www.forum.alfaholicy.org/33_1...alfy_33_a.html
Tylko w tym wypadku warunkiem jest jeszcze brak korozji. Jak amorek przyrdzewieje to też już dupa blada![]()
Te amorki były przerabiane nie dlatego że nie tłumiły tylko dlatego że przegnił mi kielich i odpadł od kolumny amortyzatora. Wszystkie gumy zostały oryginalne i po przeróbce działał dobrze.
Jeśli chodzi o trwałość: amorek jest strasznie prostym urządzeniem - jest to zwykły zawór zwrotny, myślę że jak jest dobrze zrobiony to nie ma bata żeby się nie sprawdzał; przez dobrze zrobiony rozumiem porządne uszczelki oraz dobrej jakości powierzchnie z którą współpracuje - jeżeli rura w której biega tłok jest wyrobiona lub jajowata to nie ma prawa żeby całość działała dobrze.
Żeby fotki się wyświetliły trzeba kliknąć na "continue to your media" w prawym górnym rogu granatowy napis.
Ostatnio edytowane przez anubis82 ; 05-06-2013 o 20:52