No to przecież poprawiłem sięSpokojnie...
![]()
No to przecież poprawiłem sięSpokojnie...
![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Nie jest to nowe rozwiązanie, są do tego specjalne filtry zakładane na uwolnioną odmę
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Po odłączeniu odmy od dolotu nie będzie efektu zasysania oparów ze skrzyni korbowej i tym samym przepływ bedzie zmiejszony - zimą doprowadzi to do jej zamarzniecia - co niektórzy już to przerabiali....
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
ja podziękuję już raz odma mi zamarzła , kosztowało to mnie prawie 2 tys .
jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego
"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."
Il mio terzo amore Alfa Romeo
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Jako, ze podobno jestes mechanikiem to choc raz pewnie rozbierałeś dolot w JTDkach. Dzieki odmie i EGR mamy pieknie zawalony cały kolektor mieszanina sadzy i oleju, nie wspominam już o oleju w IC, który po kilku latach też potrafi nieżle być zawalony. Miałem w poprzednim aucie odłączoną odmę od dolotu i założony na nia filtr, a dziurę w dolocie w która standardowo wchodził wąż po prostu zaslepiłem. Przez 2 lata nic nie zamarzło. Nawet jak w autach sa separatory par oleju to i tak po jakimś czasie przestają prawidłowo działać dlatego tez sporo osób montuje customowe separatory (oil catch tank) które wyłapują cały syf. Ja u siebie w 8V nie mam separatora wiec na pewno jak znajde chwilę odłacze wąż odmy od węza dolotu i zmontują osobny separator, a dziure w dolocie zaślepię. Odma jest podłączona do dolotu tylko po to żeby wydostające się przez nią gazy nie waliły pod maskę tylko leciały w dolot.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 19-05-2013 o 09:42
Apropo odmy i odpowietrzania, czy to prawda co powiedział mi mój mechanik, że po odkręceniu korka oleju i z bagnetu musi się wydobywac "dymek". Bo podobno to standard w silnikach Fiatowskich . Bałem się że mam przedmuchy i wstawiłem auto na zdjęcie czapki i remont, lecz mechanik pomierzył szczelność silnika, kompresję, wtryski i twierdzi że jest wzorowo a i tak dmucha. Drugi mechanik jak mu powiedziałem że dmucha i żeby ogarną temat to mnie wyśmiał, powiedział że te silniki się nie psują i kazał się bujać. Wyszedłem z założenia że jak by chcieli to by mnie naciągneli więc się BUJAM![]()