Witam, potrzebuje znalesc garstke informacji jak sterowane sa swiatla drogowe w 156wyzwalane sa za pomoca + czy -? z gory dziekuje i pozdrawiam Krzysiek
![]()
Witam, potrzebuje znalesc garstke informacji jak sterowane sa swiatla drogowe w 156wyzwalane sa za pomoca + czy -? z gory dziekuje i pozdrawiam Krzysiek
![]()
Plus steruje przekaźnikiem nad schowkiem pasażera![]()
156 1,9 M-jet 150KM 2005r
chyba, że masz alfe po lifcie, albo z xenonami, to przekaźnik będzie po lewo od skrzynki z bezpiecznikami
- - - Updated - - -
a i jeszcze jedno.
jak przekaźnik jest przy schowku, to niby długie wyzwalają ten przekaźnik, ale on jest do świateł mijania. Cały prąd idzie przez przełaczniki przy kierownicy
Czyli światła mijanja nie mają swojego przekaźnika?
Padły mi mijania i na dodatek przeciwmgielne tylne nie mozna wlączyć
Pająk podmieniony sprawdzony więc gdzie szukać?
jeśli przekaźnik jest przy schowku
ten przekaźnik jest od świateł mijania i teraz
1 sytuacja - włączone światła mijania
cały prąd zasilający żarówki świateł mijania idzie przez pająk
2 sytuacja - włączone światła drogowe
cewka przekaźnika zostaje zasilona, prąd dochodzący do żarówek żwiateł MIJANIA NIE IDZIE przez pająk, ale..
cały prąd zasilający żarówki świateł DROGOWYCH idzie przez pająk
Panowie, przepraszam ale zle sformułowalem pytaniechodzilo mi o to co musze doprowadzic do zarowki zeby zaswiecila kiedy jest podpieta do instalacji, + czy mase? bo chce sobie zrobic ukladzik do DRLi ktory bedzie mi swiecil drogowe na 1/3 mocy, i nie wiem czy sterowac na wyjsciu + czy masa
P.S wiem ze nie jest to legalne, ale lampy od Proxima oraz hidy tez nie![]()
Ostatnio edytowane przez Klein ; 11-05-2013 o 11:49
Panowie, podlaczylem juz uklad ten do DRL ale mam maly problem, po zalaczeniu stacyjki zapalaja mi sie drogowe( jako DRL) i do tego pala sie mijania;/ jak pominac/odlaczyc te mijania?
wrzuć jakiś schemat, albo obszerniejszy opis co zrobiłeś
- - - Updated - - -
gwoli teori:
Obwód świateł mijania włącza się pokrętłem przełącznika w zespole przełączników pod kierownicą H5 .
Po obróceniu pokrętła w pozycję 'włączone światła mijania' zasilone zostają poprzez wyłącznik zapłonu (INT / A) obwody reflektora F10 (lewego) i F11 (prawego). Każdy obwód zabezpieczony jest bezpiecznikiem w skrzynce bezpieczników B1 : F5 zabezpiecza reflektor lewy, natomiast F4 reflektor prawy.
Gdy włączone są tylko światła mijania, obwód zasilany jest poprzez przekaźnik / przełącznik świateł mijania J45 .
Po przełączeniu świateł mijania na światła drogowe, zasilanie to zostaje przerwane i zostaje zastąpione zasilaniem na styku 87 przekaźnika J45 . W rzeczywistości sygnał włączenia świateł drogowych wzbudza przekaźnik (styk 86), który przełącza zasilanie świateł z obwodu bezpośredniego (bezpiecznik główny maxifuse J / B2 w B5 do 2/99 lubod 2/99 w B99 ), powodując zasilanie świateł mijania także gdy włączone są światła drogowe.
- - - Updated - - -
to jest oczywiście opcja bez xenonów przed liftem, później zasilanie żarówek odbywa się w inny sposób.
- - - Updated - - -
a już doczytałem co to DRL. musisz zmodyfikować układ zasilania świateł, bo jak włączasz te "dzienne" to wzbudza się przekaźnik świateł mijania i zapalają się światła mijania.
możesz odłączyć jeden czarny przewód od przekaźnika, ale ma to taki minus, że załączając DROGOWE, mijania zgasną.
innym sposobem jest wstawienie diod prostowniczych na przewodach zasilających żarówki drogowych, pmiędzy miejscem w którym się podłaczyłeś, a skrzynką z bezpiecznikami. ale to ma taki minus, że załączając DROGOWE świeciły będą one słabiej (spadek napięcia na diodzie ok 0,7V)
pisząć DROGOWE, mam na myśli właczenie świateł manetką, a nie poprzez urządzenie DRL