Witam
Szykuję się do zakupu 159 ze skrzynią Q-tronic. Szukałem konkretnego tematu o tych skrzyniach i niestety nie znalazłem ani w googlach ani na tym forum. Są tylko poszczególne tematy, które nie dają całkowitego poglądu na funkcjonowanie w/w skrzyń. W dodatku ludzie opisują jedynie swoje problemy (a jak ich nie ma to nie zakładają tematów) i czytając nasze forum można wywnioskować, że są to awaryjne jednostki. Pomyślałem więc o tym, abyśmy wspólnie stworzyli małą bazę wiedzy na ten temat i aby użytkownicy automatów w naszych bellach opisali jak one się sprawują. Proponuję aby wypełnić prostą ankietę składającą się z trzech punktów do wyboru - skrzynia pracuje bezproblemowo / pojawił się drobny problem / pojawił się poważny problem (ewentualnie możecie podpowiedzieć jak zmodyfikować ankietę aby była bardziej miarodajna). W komentarzu można napisać jakie auto, który rocznik, jaki przebieg, w jakiś sposób była eksploatowana skrzynia, jak się sprawuje, dlaczego padła (jeśli padła

), ewentualnie ile kosztowała naprawa. Myślę, że ten temat może mieć sens, o ile jest wielu użytkowników tych skrzyń na naszym forum. Każdy kto natrafi na ten temat w przyszłości może dowie się czegoś istotnego i nie będą pojawiały się kolejne podobne pytania. Jeśli uznacie, że to zły pomysł to temat do kosza.