Cytat Napisał gekeer Zobacz post
Ktoś tam jakąś rzeźbę odstawił ;]
Tu nie ma żadnej rzeźby. Jest to fabryczna instalacja.

Nie mam pojęcia od czego jest czerwona kostka, nie powinno jej tam być.
Dwa piny - CAN low i CAN high, czasem zapisane jako CAN A i CAN B. Jest to instalacja fabryczna i jak najbardziej kostka powinna być, tyle że można się bez niej obejść. Dla BOSE nie ma ona żadnego znaczenia.

Biała kostka też nie jest fabryczna, ma inną zapinkę.
Jest to fabryczna kostka zasilająca radio.

Fabrycznie kostka zasilania (u ciebie biała) i wyjścia na głośniki jest czarna. Dodatkowo te dwie kostki stanowią jedną całość, są ze sobą połączone. (mówię o wersji bose, nie wiem jak jest w zwykłej, może u Ciebie bose nie było fabryczne? )
Tylko przy instalacji dla zwykłego, fabrycznego radia CD. W 147 przy BOSE są na przykład dwie osobne kostki, biała zasilająca i czarna głośnikowa.

Poza tym na wzmacniacz Bose idą chyba wyjścia głośnikowe z radia. Bez środkowej kostki nie będzie działać.
Z kostki głośnikowej, ale tylko w przypadku gdy radio nie ma wyjścia na wzmacniacz przez żółtą kostkę. Zapewniam że BOSE może działać bez tej środkowej kostki.

Niebieska kostka to zmieniarka, żółta to włączenie wzmacniacza (tam tylko jeden kabel powinien być, u Ciebie jest ich więcej wiec była jakaś rzeźba), zielona kostka jest od zestawu głośnomówiącego.
Niebieska się zgadza. Żółta tylko dla fabrycznego CD ma jeden pin. W lepszych radioodtwarzaczach ma wszystkie piny - fabrycznie. Nie jest to rzeźba. Zielona jest i od zestawu głośnomówiącego i od sterowania z kierownicy.

Cytat Napisał mateo18_92 Zobacz post
kurde patrzyłem no i te kable są razem w takim ładnym pancerzu a tamtej środkowej kostki nie ma, no cóż dzięki za pomoc chociaż wiem teraz że muszę szukać w instalacji wtyczki która powinna być od głośników jeżeli by ktoś jeszcze wiedział coś na temat tych tajemniczych kabli w żółtej kostce to byłbym wdzięczny
Nie masz po co szukać bo i tak nie znajdziesz. Nie ma po niej śladu w instalacji. Kable w żółtej kostce wcale nie są tajemnicze. Idą wprost na wzmacniacz, tyle że Twoje radio ich nie wytwarza bo nie ma w tym miejscu pinów. I w tym cały problem. Ponadto zapewne sterowanie z kierownicy też nie współpracuje z tym radiem, bo każdy przycisk wycisz radio.
Teraz aby to zagrało musisz albo zrobić rzeźbę, albo wymienić radio na takie jakie było fabrycznie...