Strona 25 z 62 PierwszyPierwszy ... 151617181920212223242526272829303132333435 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 614

Temat: Alfa Romeo 159 TBi

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

tak sobie czytam i czytam i dochodze do wniosku ze jedyna prawdziwa nowa alfa w starym stylu to miciak z 155 kucy. Bo to i masa niska i w srodku glosno bo gorzej wyciszony, przyspiesza zrywnie, a jak w tlumik kopniesz pod odpowiednim kątem to i jeszcze dzwiek bedzie konkretny. Amen

A tak na serio po raz kolejny widac wysoki poziom na forum

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Może i w MiTo jest głośno, ale to nadal głośny dźwięk kosiarki .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

159 TBi robi setkę w 7,7 sekundy. Mierzyłem sobie stoperem, wychodziło mi na płaskim i szerokim asfalcie nieco mniej jak, albo równe 8 sekund. W srodku byłem ja i pasażer.
    No kurcze, strasznie, strasznie słabe, ciężkie i mułowate auto.
    Takie klopsy sadzicie w tym wątku, że juz ręce opadają.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

dejv667, mowisz, zeby AWD nie wciagac w temat o rozpisales sie o tym, ze ho ho Ja wszedzie odnosilem sie do FWD, jedynie w przypadku Opla 2.0T mowa o AWD, gdyz jest tylko w takiej konfiguracji dostepny. Ale jezdzilem tez bardzo duzo 2.0CDTI 160KM i to auto jest fajne ale na trasy, a nie do zwinnej jazdy.
    Jednak tylko uwaga do 4x4: proponuje sie przejechac A4/A5 2.0TFSI w wersji FWD i Quattro - dla mnie roznica w prowadzeniu jest duza nawet na suchej nawierzchni.
    KRS, ja nie mowie, ze 159 TBi jest mulowane. Uwazam jedynie, ze jak na ta moc mozna bylo osiagnac lepsze wyniki (wlasnie poprzez poprawe masy i ukladu napedowego) bez potrzeby wsadzania do auta mocniejszego silnika - patrz konkurencyjne A4, 3er.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Alfa i Omega Avatar dejv667
    Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    159 TBi robi setkę w 7,7 sekundy. Mierzyłem sobie stoperem, wychodziło mi na płaskim i szerokim asfalcie nieco mniej jak, albo równe 8 sekund. W srodku byłem ja i pasażer.
    No kurcze, strasznie, strasznie słabe, ciężkie i mułowate auto.
    Takie klopsy sadzicie w tym wątku, że juz ręce opadają.
    Boli jak ktoś nie jest zachwycony naszym autem, nie?

Swoją drogą jak wygląda taki pomiar przy pomocy stopera?

"... I guess it's just the way I'm wired."
    www.delta-HF.com

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

dejv667, eee tam boli, ja nie dosyć, że mam wujowe auto, to jeszcze kupiłem je w salonie - gdybym brał każdy pojazd na tym forum do serca, to już bym chyba był po 3 zawałach
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    dejv667, eee tam boli, ja nie dosyć, że mam wujowe auto, to jeszcze kupiłem je w salonie - gdybym brał każdy pojazd na tym forum do serca, to już bym chyba był po 3 zawałach
    Wiesz, takie wnioski wyciagam czytając o tych klopsach. Jakichś rzeczowych kontr argumentów brak - w kółko klops i klops.

www.delta-HF.com

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał dejv667 Zobacz post
    Wiesz, takie wnioski wyciagam czytając o tych klopsach. Jakichś rzeczowych kontr argumentów brak - w kółko klops i klops.

www.delta-HF.com
    Rzeczowym argumentem jest przyspieszenie od 0 do setki, mając profesjonalny stoper sportowy pasażer w aucie zmierzy to z dużą dokładnością, trzeba tylko trzy, czterokrotnie powtórzyć pomiar na tym samym odcinku.
    Rzeczowym argumentem jest też sama moc oraz inne parametry. Oczywiscie, można wymienic wiele mocniejszych i zrywniejszych aut ale pisanie, a własciwie smędzenie że ten silnik TBI to taka kaszana, nie nadaje sie, nie uciagnie, same padaki, to własnie jest klops, kolego.

Ja wiem, Metallica skonczyła sie na Kill Em All. Wszyscy to wiemy. Narzekajcie dalej.

Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Rzeczowym argumentem jest przyspieszenie od 0 do setki, mając profesjonalny stoper sportowy pasażer w aucie zmierzy to z dużą dokładnością, trzeba tylko trzy, czterokrotnie powtórzyć pomiar na tym samym odcinku.
    Rzeczowym argumentem jest też sama moc oraz inne parametry. Oczywiscie, można wymienic wiele mocniejszych i zrywniejszych aut ale pisanie, a własciwie smędzenie że ten silnik TBI to taka kaszana, nie nadaje sie, nie uciagnie, same padaki, to własnie jest klops, kolego.

Ja wiem, Metallica skonczyła sie na Kill Em All. Wszyscy to wiemy. Narzekajcie dalej.
    Pomiar stoperem to rzeczywiście dokładność...szkoda tylko że zależy od refleksu pasażera. Polecam gps.

www.delta-HF.com

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał dejv667 Zobacz post
    Pomiar stoperem to rzeczywiście dokładność...szkoda tylko że zależy od refleksu pasażera. Polecam gps.
    Tak, pomiar stoperem faktycznie jest z doopy, ale akurat w przypadku KRS-a nie odbiega od dokładniejszych pomiarów.
    Dla porównania moje pomiary gps-em - kilka razy udało mi się zejść poniżej tych 7,7 sek. a najlepszy wynik to 6,7. A dodam, że nie jestem mistrzem szybkiego ruszania i szybkiej zmiany biegów.
    TBi nie jest szczytem ani techniki ani osiągów, ale i tak mając auto z tym silnikiem jeździmy samochodem szybszym od 90% innych aut na drogach. I większość kierowców chciałaby jeździć autem o takich osiągach, i z taką charakterystyką silnika.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia