Witam wszystkich,
z zazdrością niemieckich sąsiadów co do Julki sobie radze. Z kotami lub innymi gryzoniami, które obgryzl mi antenępo raz 2 nie bardzo.
Jest jakiś sposób, żeby ja czymś wysmarować lub znalesc zamienniki z innego materiału.
Pzdr,
B.
Witam wszystkich,
z zazdrością niemieckich sąsiadów co do Julki sobie radze. Z kotami lub innymi gryzoniami, które obgryzl mi antenępo raz 2 nie bardzo.
Jest jakiś sposób, żeby ja czymś wysmarować lub znalesc zamienniki z innego materiału.
Pzdr,
B.
jest preparat kupisz w sklepie zoologicznym posmarujesz i spokój
rany boskie, myslalem, ze jestem jedyny z tym problemem na swiecie, facet w serwisie sie smial jak kupowalem nowa antenke. Kot sasiadki sie uwzial i nowa tez juz obgryza, zostawiajac slady lap na karoserii. Robi to pomimo, ze posmarowalem nowa antenke lakierem do paznokci dla dzieci, podobno gorzki. Efekt uboczny jest taki, ze plastik sie troche rozpuscil i porobily mi sie nieusuwalne zaciekina antenie. Przy trzeciej antence musze wymyslec cos innego. Gdzie w Niemczech wzbudzasz zazdrosc sasiadow, bo ja w Berlinie?
Z opryskiem na antene dam sobie spokoj - rolnikiem nie jestem. Nastepna antena bedzie inna. Obecnie mieszkam w Monachium. Co do zazdrosci: smiac mi sie chcialo, bo jak z dwoma rozmawialem; oboje marudzili, ze sie psuja (zony sie ogladaja
). Kot sasiadow jej jeszcze nie zeżarł. Jak znajde fajny zamiennik podziele sie linkiem i fotka. Pzdr
sprobujcie ze srodkiem FELINE, to sa kocie feromony (prosze tu nie chichotac), ktore ja skutecznie stosuje na swojego kota. Dostepne to jest u weterynarza, kosztu niestety wysoki ok 80zl, ale i tak mniejszy niz nowa antena. Dziala w ten sposob, ze sie spryskuje (to spray) miejsce, w ktorym kot drapie, brudzi, gryzie itp. Ten zapach niewyczuwalny jest dla ludzi, natomiast kotom daje sygnal, ze to miejsce "bezpieczne" czy jakosc tak- faktem jest, ze moj futrzak przestal znaczyc teren na 1 dywaniuku i gdzie ni popsikalam tym sprayem- mam z nim spokoj. kota nie ma. Powodzenia.
To z czego jest wykonana ta antena, że tak kusi koty?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
ot tak, koty lubia gryzc cos, a jak raz pogryzie, zostawi swoja sline, to potem wraca w oznakowany teren - zrobil sobie "zdrapke"
Teraz wiem dlaczego i na moim aucie antenka nosi ślady ugryzień. Wygląda jak długopis gimnazjalisty,ale spełnia swoją rolę![]()
Macki, sam w Berlinie nie jesteś![]()