Obejrzyj turbinę, może kierownica zmiennej geometrii się zacina? Nie zaszkodzi wyczyszczenie jej
Obejrzyj turbinę, może kierownica zmiennej geometrii się zacina? Nie zaszkodzi wyczyszczenie jej
Kurde, ludzie, nie szukajcie dziury w całym. To szarpanie to jest problem który występuje w dużej części JTDm-ów. W Alfach, Oplach, Saabach. Zamiast knuć z turbiną i innymi rzeczami robi się najprostszą rzecz pod słońcem - zaślepić cholerny EGR. Czas - 20 minut. Koszt - 20 PLN za zaślepkę. Jeśli zadziała - soft do zmiany i tyle. Po temacie raz na zawsze. Gdybanie "a może turbina", "a może babcia z wąsami" można sobie darować.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Tomek a dlaczego soft do zmiany jesli zaslepka pomoze,masz na mysli wywalenie EGR programowo?
Czasami sie wydaje ze ludzie tu piszą byle by sobie popisać, i nie czytają co im się sugeruje i co obeznani w temacie alfoholicy piszą.![]()
Kupiłem coś takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=3252762756 + to http://allegro.pl/show_item.php?item=3252763227
"Gdyby porównać światowe marki do ciała człowieka to Toyota byłaby mózgiem , Aston Martin twarzą , Cadillac brzuchem a ALFA ROMEO sercem i duszą"
Jeremy Clarkson TOP GEAR 11/4
I to są w/g Ciebie pełne zaślepki?
Tomuś żeby zaślepić EGR trzeba wyłączyć go programowo a to nie wchodzi w rachubę.
"Gdyby porównać światowe marki do ciała człowieka to Toyota byłaby mózgiem , Aston Martin twarzą , Cadillac brzuchem a ALFA ROMEO sercem i duszą"
A czemu nie? Skoro ASO nie umie usunąć defektu, a zaślepienie EGR pomoże - to najwyraźniej nie zostaje Ci nic innego, tylko wyłączenie zaworu programowo. Co więcej - nie musisz nawet zakładać tej blachy - i konia z rzędem temu, kto wyczai w ASO, że masz programowo wyłączony EGR...
Serce mnie boli, że wydałem 9 stówek na nowy egr który zaraz wyłączę programowo![]()