Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Nagłe zjawisko braku paliwa ?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kremien
    Auto
    147 2.0 TS+LPG

Domyślnie Nagłe zjawisko braku paliwa ?

witam,Panowie znowu nie typowy problem,bylo za dobrze z alfa i cos sie musialo zjebac bylem dzisiaj z dziewczyna i z kolega na przejazdzce alfa,akurat ja pilem sobie i kolega jechal samochodem,caly czas jezdzilsmy na gazie wszystko bylo ok,skonczyl sie gaz no i oczywiscie przelaczylem na benzyne wszystko ok,benzny bylo cos ponad 1 kreska.Zaparkowalismy auto wszystko gra,wracamy do auta po jakiejs godzinie,odpalamy jedziemy jedziemy nagle dupa,auto nie reaguje na gaz,po prostu naciskalo sie gaz i tyle auto zero reakcji,probuje odpalac dupa,dziwne bylo to ze potem jak przekrecalem zaplon to czasami sie wogole nie podnosila wskazowka od paliwa ani drgnela,potem znowu zaczela sie podnosci ale i tak nie odpalala,dolalismy jeszcze paliwa za 30 zl i dalej dupa nic odpala,w silniku nic nie stuka a ni nic tylko no po prostu nie odpali,podobno za samochodem byly plamy paliwa,tak jakby cos wyciekalo czy co,zapchalem do jakiegos goscia pod dom i milo okazalo sie ze gosc zajmuje sie mechanika samochodowa,mowil ze pewnie jakis wezyk wypadl czy cos,jutro rano ma wjechac na kanal i zobaczyc,ale mi sie jakos wydaje ze to cos powazniejszego.Panowie co sie moglo stac ? Jutro rano mam byc u tego Pana i mamy cos tam dzialac no ale cholera no,mial ktos kiedys cos podobnego ? jakies wskazowki co to moze byc,co kolwiek.

Pozdrawiamm

Użytkownik Maniak resoraków Avatar madzik3026
    Mieszka w
    POGÓRZE/SKOCZÓW
    Auto
    ALFA 155, A OBECNIE ALFA 156 (automat)

Domyślnie

miałam podobną sytuacje; sprawdz 1. bezpiecznik może być wypalony 2. pompka paliwa zawieszona lub koniec pompki- wymiana.3. pęknięty przewód paliwowy

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

siedzenia z tyłu w górę pod wygłuszeniem masz o ile dobrze pamiętam przykrywkę metalową na 3 śrubki pod nią pompę przekręć kluczyk może wężyk luźny i leci bokiem ewentualnie dziura w zbiorniku ale to mało prawdopodobne
    Kolejna alfa kolejne problemy

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kołobrzeg
    Auto
    147

Domyślnie

Ja obstawiam pompke, albo wężyk, ale raczek pompka bo nic nie reaguje a tak by był dźwięk, chyba że już ją zajeździłeś, a jeździłeś wcześniej na rezerwie? Z tego co wiem to ona jest chłodzona paliwem więc jazda na rezerwie jest dla niej zabójcza, sam mam lpg wiec wiem, ze za wiele PB sie nie leje ale staram sie pilnować zeby suszy nie było

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kremien
    Auto
    147 2.0 TS+LPG

Domyślnie

przyczyna jest palacy sie bezpiecznik f17 odpowidajacy za jakis tam obwod wtrysku czy cos takiego.dalem nowy chodzilo chodzilo wjechalem w dziure i dup spalony,czasami bylo tak ze na nowym bezpieczniku przekrecalem zaplon i od razu palilo a czasami przejchalem 10km i zrobilo gdzies zwarcie i dupa,alfa stoi u mechanika i szuka jakiegos przebicia czy czego kolwiek

ARbunia
    Gość

Domyślnie

Podepnę się pod temat też nie raz mi się tak przydarzyło, a mianowicie jadę na stacje tankuje za 100 zł. i skazówka nawet się nie podnosi. Przyjeźdzam do domu parkuje auto idę do domu, np. za godzinę wsiadam do auta odpalam i wskazówka wędruje na 2 kreskę

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał ARbunia Zobacz post
    Podepnę się pod temat też nie raz mi się tak przydarzyło, a mianowicie jadę na stacje tankuje za 100 zł. i skazówka nawet się nie podnosi. Przyjeźdzam do domu parkuje auto idę do domu, np. za godzinę wsiadam do auta odpalam i wskazówka wędruje na 2 kreskę
    Ja w Viki B tak miałem i przyczyną był zacinający sie wskaźnik paliwa w baku pływak czy jakoś tak podczas tankowania zalewa go i dopiero z czasem sie podnosi jak dobrze pamiętam

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

pływak w alfie jest mniejszy niż pudełko zapałek i wystarczy na nie równym zaparkować i już pokazuje co innego a do stanu poprzedniego nie chce wracać
    Kolejna alfa kolejne problemy