Strona 11 z 43 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415161718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 422

Temat: [156] Zakup - Porady

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Giddens
    Mieszka w
    Radziechowy / Żywiec
    Auto
    AR 156 2.0 JTS SW

Domyślnie

hej panowie, jestem nowy i mam nadzieje ze niebawem stane sie rowneiz alfista ;-)

mam do was mala prosbe, znalazlem auto ktore mnie interesuje z waszych okolic i mam pytanie czy ktos kojarzy auto, i czy warto sie tym mocniej zainteresowac?

oto link

http://allegro.pl/alfa-romeo-156-cli...214509234.html

jestem kompletnie zielony, a do gliwic 100km mam :-) wiec chce jak najwiecej zweryfikowac prezd wyjazdem (jezeli bedzie warto i nastapi). w gliwiach za czesto nie bywam.

na autach sie nei znam za bardzo zeby sam go sprawdzic.

jak bedzie warto, to moze jest jakis chetny kolega ktory by ze mna sie wybral i sprawdzil ze mna auto zebym sie na mine nie wbil? oczywiscie nie za darmo :-)

dzieki wielki Panowie :-)

pozdrawiam serdecznie
    Ostatnio edytowane przez Giddens ; 04-05-2013 o 20:20

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Litrowy
    Mieszka w
    Wawa, Brodnica,Uć górna
    Auto
    156 3.0 v6 Q-DISTINCTIVE sw 04r LUCI DI BOSCO

Domyślnie

link nie hula
    Moja cwaniara BY LITROWY 3.0v6SW QTRONIC http://www.youtube.com/watch?v=hJHuK...ature=youtu.be
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/70296-litrowe_ar156sw_2_5v6_q.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Giddens
    Mieszka w
    Radziechowy / Żywiec
    Auto
    AR 156 2.0 JTS SW

Domyślnie

poprawilem dzieki

mito93
    Gość

Domyślnie

nie ten dział, sorki

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tomasz_
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    AR 156 Sportwagon 1.9 150 KM "GQ"

Domyślnie

Witam panie i panów, być może w ciągu dwóch czy trzech miesięcy stanę się właścicielem 156. Od dziecka zarażony włoszczyzną, przesiadka będzie z fiata marea 1.9 JTD. Przy zakupie alfy biorę pod uwagę silnik z instalacją LPG, być może 2.0 TS. Czytałem o nim wiele, czy naprawdę jest aż tak źle, że będę miał nieprzespane noce myśląc, czy zaparkowałem na delikatnym wzniesieniu bo smarowanie wariatora jest słabe przy rozruchu? Drugą opcją jest wyżej wymieniona marea jednak z silnikiem 2.0 20V, w którym z kolei są problemy z panewkami.. Trzecia opcja to AR 156 z v6, jednak nie wiem czy spalanie tego silnika mnie nie wykończy bo będę użytkował go 70% w mieście..

Budżet to około 5500.. czy w tej cenie dostanę sensowną AR z TS + LPG? Pierwsze co zrobiłbym po zakupie to wymiana rozrządu, oleju i wariatora oraz mały przegląd wału + panewek.. czy warto się w coś takiego pakować? Prosiłbym o opinie na temat tego silnika od jego użytkowników. Wiem, że zakup auta używanego to jak kot w worku, tym bardziej z tak delikatnym silnikiem ale jak sami wiecie jak to jest jak ciągnie do alfy.

Alternatywą jest 1.9 JTD którego użytkowałem przez kilka lat w Marei, jednak nie wiem czy to dobry wybór do poruszania się w mieście na w miarę krótkich odcinkach. Wiadomo, że przyjemność z jazdy autem z 150 rumakami pod maską będzie większa, jednak czy jest to warte martwienia się o panewy, wariatory, poziom i konsumpcję oleju..

Proszę o pomoc, bo nie wiem co robić. Najbardziej chyba przychylałbym się ku marei 2.0 20v gdyż w tych pieniądzach wydaje się najbezpieczniejszą opcją, ale do alfy również ciągnie.

Przykładowe ogłoszenie:

http://tablica.pl/oferta/alfe-156-2-...tml#6e00219fd5

alfafan12
    Gość

Domyślnie

Witam
    Ja tez przymierzam sie do zakupu alfy 156 2,4 jtd.
    Też sie troche boje kosztów napraw w razie awarii, ale co zrobić, inne sie tez psują i tez kosztuje
    Ja chcę kupić auto przez komis, zawsze ma sie wtedy jakąś gwarancję, no i komisy trochę się chyba jednak znają na samochodach
    Moim zdaniem trzeba tez szukać w tych które mają dobrą renomę.
    Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak Avatar Walsh 156
    Auto
    AR 156 2.5 V6 24v 190KM sport pack

Domyślnie

Przed kupnem koniecznie podłogę oglądaj, a najlepiej niech zrobi to ktoś biegły ...

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał alfafan12 Zobacz post
    zawsze ma sie wtedy jakąś gwarancję
    Dobre

- - - Updated - - -

no i komisy trochę się chyba jednak znają na samochodach
    zwłaszcza na picowaniu i wciskaniu ciemnoty biednym ludziom niestety taka jest prawda

Użytkownik Świeżak Avatar Walsh 156
    Auto
    AR 156 2.5 V6 24v 190KM sport pack

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    zwłaszcza na picowaniu i wciskaniu ciemnoty biednym ludziom niestety taka jest prawda
    Ja niestety mam podobne zdanie o komisach i to nie z żadnych opowieści ,szfagra kolaski czy antka żony brata rodzonego...

Moim zdaniem trzeba tez szukać w tych które mają dobrą renomę.
    Ja polecam Ci zadać sobie troche trudu i poszukać samemu , pooglądaj sobie forum , jest tu praktycznie wszystko co potrzebujesz dla swojej wiedzy ...

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarna AR 156 1,8T.S. S.W.

Domyślnie

Najlepsza,opcja,kupić auto z forum.Sam,nabyłem w tamtym roku 156 i naprawdę jestem zadowolony.Z komisu,to już,chyba tylko,Carserwis lub inny dealer.Masz,przynajmniej,jakąś szansę kupić salonowe i z gwarancją.