Wymień cały wahacz bo jak za miesiąc trafi sworzeń to będziesz płakał
Wymień cały wahacz bo jak za miesiąc trafi sworzeń to będziesz płakał
Sworznie można regenerować. Koszt ok 70 80zł.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Potraficie przekoloryzować......
Tuleje są dwie jak już. Trzeci to sworzeń.
Jeżeli masz walniętą jedną tuleję a reszta sztywno siedzi (da się to sprawdzić) to wymień tuleję. Jeżeli jednak reszta jest wątpliwa to faktycznie gra nie warta jest świeczki. Ja akurat potrafię to sprawdzić i już dwa razy opłacało mi się wymienić samą tuleję (w dwóch alfach). Zawsze to była tylna (motylek).
Marku są trzy tuleje. Pod amor, ta blizej silnika/skrzyni (cukierek) i ta z tyłu (samolot). swoją drogą ciekawe te nazwy. Sworzeń jest czwarty
- - - Updated - - -
a ceny z allegrosza wziete i to zamienniki teknorota. Niedawno przerabiałem temat więc wiem. Finalnie i tak kupiłem cały wahacz
aa tak. Pod amortyzator też jest ale ja jeszcze nie słyszałem żeby ktoś ją wymieniał. Tak czy siak ja wymienić jedną a reszta sztywna to spokojnie.
u mnie była do wymianyJestem pierwszy
![]()
Wracając do głównego zapytania to ja w zeszłym roku kupowałem tuleje na tył w dcs (zestaw naprawczy). Mówili, że to nie jest tedgum i to chyba prawda, bo i jak dotąd pracują bez problemu. Niestety nie chcieli mi powiedzieć kto jest producentem. Ogólnie kupowałem już u nich sporo części i mogę icj polecić, podobnie zreszta jak autosklep24 z Łodzi i taniegofiata z Białegostoku.
Też tam kupiłem i jak dostałem paczke zdziwił mnie sam wygląd tulei na krótkie ramie wahacza (fi53). Inny niż na foto i wygląda mniej więcej jak ta w zwrotnicę (ma takie same kołnierze). Tedgum jeśli wierzyć zdjęciom z autosklep24 wygląda inaczej. Myślałem, że poprostu inna seria produkcji....