Dzięki koledzy, właśnie o takie rady mi chodziłoWięc jeśli nikt inny nie ma nic przeciwko to sobie to zamówię
![]()
Dzięki koledzy, właśnie o takie rady mi chodziłoWięc jeśli nikt inny nie ma nic przeciwko to sobie to zamówię
![]()
Ja bym zaczął od umieszczenia na forum paru dokładnych zdjęć problemu, bo w przeciwnym wypadku to jest takie teoretyzowanie.![]()
Matkojaka różnica
i to tylko Megsem UC + tricolore czy maszyną ?
wooooooo petarda ! no ale właśnie, kolega nie napisał czym to było robione i jakim środkiem ? bo ja wierze na słowo![]()
Koledzy - jest to zrobione maszyną roatcyjną przy użyciu past: Menzerna FG400 na futrze, Menzerna 2500 na pomarańczowym Flexi, Menzerna 4000 na żóltym Flexi. Korektę oceniam na 80% moich możliwości oraz 99% sensu. Ciąć dalej lakier w aucie które codziennie jeździ wg mnie jest trochę bez sensu. Widać oczywiście jakieś ryski, ale widać również jak mocno świeci słońce. Zamieściłem te fotki po to, aby pokazać Wam jakie źródło światła i jaki kadr musi być, aby ocenić poziom korekty przez zdjęcia. Dalekie ujęcia błyszczącego auta nie mówią nam nic, oprócz tego, że ktoś je dobrze umył. Znowu poproszę o uwierzenie na słowo ale auto którego 2 fotki Wam pokazałem, po umyciu z daleka wyglądało świetnie. Jak z bliska - to macie na 1-ym zdjęciu.
Tutaj mała pokazówka - to samo auto, bez żadnego wosku ani niczego innego na sobie. Wyłącznie po korekcie lakieru.
tak myślałem ze maszyna, no nie ma to jak WL po korekcie![]()
No więc tak wygląda mój lakier po potraktowaniu go gąbką do mycia naczyń :/ to co koledzy radzicie? Polerka ręczna da radę czy lepiej od razu myśleć o mechanicznej? I co kupić? Kupie wszystko byle tylko sie pozbyć tych plam :/
no ''troszkę '' zmatowiłeś ten lakier. Moim zdaniem pozbyt się tego możesz tylko przy polerce mechanicznej, ( i przy pełnej korekcie, pasta ścierna i potem schodzić z mocą, Menzerną np. )
Ręcznie też trochę na pewno dasz radę ale czy całkowicie to cięzko powiedziec. Zreszta paskami sciernymi cięzko pracuje się recznie.
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105