U mnie nikt nic nie grzebal przy stabilizatorze tak wiec nie ma opcji aby to byla jego wina. Zostaly wymienione laczniki na jakies no name a teraz na trw i oba ocieraja:/
U mnie nikt nic nie grzebal przy stabilizatorze tak wiec nie ma opcji aby to byla jego wina. Zostaly wymienione laczniki na jakies no name a teraz na trw i oba ocieraja:/
Ja miałem inny problem. U mnie łącznik ocierał o przewód hamulcowy i przetarł go. Po jakimś czasie stabilizator wrócił na miejsce, nie mam pojęcia jak bo nic z nim nie robiłem, ale gumy mam do wymiany.
Może masz już gumy zużyte i się jakoś przestawił?! Nie skrzypi Ci przy ruszaniu i hamowaniu? Ja zmieniałem gumy ale założyłem z powrotem stare łączniki(Delphi), więc powinno być tak samo...A nie było...Gwint zjechałem już na równo z nakrętką i mimo to przy skręcie w prawo, w szczególności przy dohamowaniu (mini nurek) obciera... Z tym, że teraz już nakrętka dotyka...
Co do odważnika, muszę jeszcze raz tam zajrzeć...On jest skręcony, klejony, wprasowany? nie kojarzę już... Mógł się odważnik przesunąć ? W jakiej odległości powinien się on znajdować od strony koła lub skrzyni? Choć na siłę szukam innego wytłumaczenia to pewnie przesunięty stabilizator....
Ostatnio edytowane przez gramian ; 04-06-2013 o 09:51
Panowie ktore to sa sruby od gum stabilizatora?? Chcialbym je poluznic i przesunas stabilizator lecz troche tego jest od spodu. Trzeba go przesunac w lewo tzn w strone pasazera??
odważnik się nie przesunie gdyż w ółosi jest rower w którym siedzi zabezpieczenie by nie mógł się przesunąć w żadną stronę, a sam odważnik jest skręcony dwiema śrubami typu imbus chyba w rozmiarze 5 albo 4...