Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 73

Temat: żarówki h7 osram hyper 5000k

Kamil Śliwiński
    Gość

Domyślnie

http://www.youtube.com/watch?v=JXM8CamUu1Q jezeli ktoś chce kupic uważajcie bo sa podróbki te kosztuja 100 zł homologacja niby ale na podróbkach swiatło jest jak tanie marketowe , osram hyper kosztuja 36zł tyle ze bez homologacji a swiatło jest te same co na philips

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

ja też kupiłem te Hypery - efekt rewelacyjny, ale pochodziły u mnie pół godziny, sam je wyciągnąłem - miałem jedną seryjną żarówkę i jednego osrama dla porównania... włączyłem na 15 min... kostka i lampa przy hyperze tak się rozgrzała że postanowiłem nie ryzykować uszkodzeniem czegokolwiek... wolę by alicji nic się nie stało, niż ma zaspokajać chore ambicje właściciela...
    co do postojówek blue H6W z allegro - mogę polecić - świecą trzeci miesiąc, ładne białe światło, nic się nie dzieje

pozdr Paweł

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matezoma
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    166 3.2

Domyślnie

Na opakowaniu tych H7 osram napisane jest, że nie mają homologacji.

Użytkownik Świeżak Avatar Walsh 156
    Auto
    AR 156 2.5 V6 24v 190KM sport pack

Domyślnie

Ogólnie polecam Osram Night Breaker Plus fajna biała barwa ,nie ma nawet porownania ze zwykła żarówka , latam na nich juz półtora roku

Kamil Śliwiński
    Gość

Domyślnie

30 minut to chyba miałes pecha kolego nic sie nie na grzewa to jest taka sama moc zarówki co zwykłej .tak nie maja homologacji a hidy maja ???? nawet przy soczewce no raczej nie czyba ze kupisz orginalne xenony to juz ładnie wybulisz ja i kolega mamy juz drugi tydzien i hyper narazie smiga ładnie .A co do hidów jak ci pały kaza pokazac przetwornice które i tak pewnie bedziesz miał na widoku zaraz madacik tu raczej nawet jak by sie dojebali to bym im pokazał pudełko osram i zdarł bym naklejke i niech sobie wyciagaja

Użytkownik Ogier Avatar poguś
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 jtd

Domyślnie

wszystko ładnie pięknie ale jak wymienić pozycję w 156 fl? którędy? I czy obejdzie się bez zdejmowania lamp?

Użytkownik Ogier Avatar Czarnecki
    Auto
    AR 156 2.4 JTDm 20V 175KM 2005r.

Domyślnie

Cześć,

zamówiłem już reflektory u Proximara i przymierzam się do zakupu zestawu żarówek. Zabawę z HIDami odrzucam z miejsca i jestem zdecydowany na zakup Osramów Hyper 5000k zarówno na światła mijania (h7), jak i na światła drogowe (h1), po przewertowaniu Allegro najlepiej wychodzi zakup u tego sprzedawcy:
    http://allegro.pl/osram-h7-55w-cool-...285061221.html
    http://allegro.pl/osram-h1-55w-cool-...251314354.html
    Czy ktoś z Was kupował u niego? 100% pozytywów i dobra cena.

Do zestawu chcę dokupić postojówki (h6w) na ledach i zastanawiam się które... Te z 5 diodami, czy te z 9?
    http://allegro.pl/zarowka-led-5-smd-...233519140.html
    http://allegro.pl/zarowki-led-9-smd-...248864817.html
    Zarzućcie jakimiś linkami do najlepszych postojówek do tego zestawu Hyperów

Jak ogólnie spisują się Wam te Hypery? Jeszcze świecą, czy już się poprzepalały?
    Ostatnio edytowane przez Czarnecki ; 03-06-2013 o 20:51

Użytkownik Ogier Avatar Oskarr
    Auto
    156

Domyślnie

Witam, co do postojówek ledowych to ja mam te z 5 diodami i spokojnie wystarcza + nie wywala żadnego błędu.
    A co do żarówek, to i tak homologacji nie mają więc już lepiej hidy wrzucić i przetwornice pod reflektory schować to sie nikt nie doczepi
    Miałem kiedyś takie osramy tylko że te COOL BLUE 4200K z homologacją, to świeciły co najmniej marnie (pomimo że światło białe z poświatą niebieskiego). Tungsramy +90% megalight o wiele wiele lepiej świeciły pomimo że światło było biało-żółte.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Oskarr Zobacz post
    Witam, co do postojówek ledowych to ja mam te z 5 diodami i spokojnie wystarcza + nie wywala żadnego błędu.
    A co do żarówek, to i tak homologacji nie mają więc już lepiej hidy wrzucić i przetwornice pod reflektory schować to sie nikt nie doczepi
    Miałem kiedyś takie osramy tylko że te COOL BLUE 4200K z homologacją, to świeciły co najmniej marnie (pomimo że światło białe z poświatą niebieskiego). Tungsramy +90% megalight o wiele wiele lepiej świeciły pomimo że światło było biało-żółte.
    Pier.... o szopenie Ile razy sprawdzał Ci ktoś homologację na żarówce halogenowej? Jest ktoś na forum komu sprawdzano taką homologację?
    A teraz pytanie ile dowodów na forum zabrali, bądź się przyczepili za hidy? W Warszawie dwa razy już sprawdzano mi lampy czy mają homologację, koledze przy hidach również i się z dowodem pożegnał.

Użytkownik Ogier Avatar Oskarr
    Auto
    156

Domyślnie

No masz racje kolego, napisałem to z czysto teoretycznego punku widzenia