Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    zabrze
    Auto
    Audi S8 D2.... Alfa 159 SW 1,9JTDM 16v

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    http://monex.webd.pl/allegro/alfa/tn4.jpg
    http://monex.webd.pl/allegro/alfa/tn5.jpg

Porównaj fakturę lakieru na błotnikach na obu tych zdjęciach...
    dokaldnie skórka jest taka masakryczna ze szkoda gadac..... auto wymalowane swiezo..... zle graja szczleinkiz przodu a kokpit ma dziwnie grubą fakture jakby byl regenerowany........a kierownicy takiej jeszcze nie widzialem.,...i tez najtansze dywaniki ....... wyglada mega zle
    Ostatnio edytowane przez tomekzabrze ; 06-06-2013 o 16:55

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał Alfini Zobacz post
    Wlascisiel to kierowca TIR'a i nie mial czasu jezdzic?

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-top...C29399810.html
    dobrze, ze mial czas spojler zalozyc

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał SebaStol Zobacz post
    dla szukających 159 poniżej 20 tyś zł

http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/a...reviousPage=lr

wszystko ładnie, ale w opisie jest jedno "ale":
    słychać łożyska mechanizmu różnicowego
    4200 Euro = ok. 17500 PLN. Plus transport c.a. 1500 PLN. Plus akcyza, recykling, tłumaczenia, przegląd - zrobi się c.a. 20500. Szumi skrzynia - SPRAWNA używka to obecnie ok. 3000 PLN plus z 700 wymiana z olejem. 25 tysięcy PLN za to co NA PEWNO wiemy, że jest do wyłożenia, żeby auto było sprawne. Dla bezpieczeństwa rozrząd do wymiany. 26 tysięcy.... Za 2006 rok z przebiegiem 260 tysięcy kilometrów. Nic, tylko się rzucać na towar Tu na forum pojawiały się już dużo ciekawsze cenowo pojazdy.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    http://monex.webd.pl/allegro/alfa/tn4.jpg
    http://monex.webd.pl/allegro/alfa/tn5.jpg

Porównaj fakturę lakieru na błotnikach na obu tych zdjęciach...
    Strona kierowcy malowana?
    Oryginał wygląda jak pomarańcz?

Użytkownik Embrion
    Auto
    AR 159 150 KM Sedan

Domyślnie Alf Romemo 159 1.9 JTD 150Km Sedan

Witam wszystkich jestem tu świeżakiem więc proszę o wyrozumiałość jak popełnie jakieś błedy.

Sprawa wygląda tak iż bardzo chciałbym zakupić w/w auto, kwota jaka moge przeznaczyc to 25-26 tyś.

Auta szukam juz około 2 miesięcy ale jakos nie wybrałem czegos konkretengo więc proszę Was o pomoc.( Nie lubie jasnych środków, chodzi o deske rozdzielczą)

Znalazłem taka ofertę czy moglibyście coś powiedzieć o tym aucie http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C29439152.html

a mozę macie jakieś inne proopozycje, jeśli tak to proszę o sugestie

Z góry dziekuje i pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar juhass
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Giulietta MA 2011; Giulia 2021 USA

Domyślnie

Cytat Napisał mcbil Zobacz post
    Sprawa wygląda tak iż bardzo chciałbym zakupić w/w auto, kwota jaka moge przeznaczyc to 25-26 tyś.
    Nie szukaj taniej 159- tki, tym bardziej z dieslem. Zaufaj mi- sam kupiłem stosunkowo tanią, z początku produkcji ledwo mieszczącą się w moim skromnym budżecie i drugim razem albo bym dozbieral albo odpuścił.
    Gra nie warta świeczki, bo sporo 159 z dieslem z lat 2005-2007 ma ponad 200kkm nalatane więc trzeba się szykować na dwumasę, sprzęgło, czasem łożyska w skrzyni, regeneracja turbo. Do tego dojdą takie oczywistości jak zawieszenie, hamulce, rozrząd. Policz i się zastanów czy to ma sens, może warto dozbierać?

Użytkownik Rowerzysta Avatar SebaStol
    Mieszka w
    Łódź/Almelo
    Auto
    159 SW 1.9 jtdm 16V 150 KM

Domyślnie

Cytat Napisał juhass Zobacz post
    Nie szukaj taniej 159- tki, tym bardziej z dieslem. Zaufaj mi- sam kupiłem stosunkowo tanią, z początku produkcji ledwo mieszczącą się w moim skromnym budżecie i drugim razem albo bym dozbieral albo odpuścił.
    Gra nie warta świeczki, bo sporo 159 z dieslem z lat 2005-2007 ma ponad 200kkm nalatane więc trzeba się szykować na dwumasę, sprzęgło, czasem łożyska w skrzyni, regeneracja turbo. Do tego dojdą takie oczywistości jak zawieszenie, hamulce, rozrząd. Policz i się zastanów czy to ma sens, może warto dozbierać?
    a ja powiem tak:
    kupisz auto z przebiegiem ponad 100 tys i zaraz zaczną się sypać elementy, które wymieniłeś
    kupisz auto z przebiegiem ponad 200 tys i nie będzie się sypać, bo to co miało się posypać już jest wymienione
    oczywiście to teoria (czasem się sprawdza), ale ja wolałbym auto z 200 tyś robionymi po autostradach niż ze 100 tys robionymi po mieście

- - - Updated - - -

Witam wszystkich jestem tu świeżakiem więc proszę o wyrozumiałość jak popełnie jakieś błedy.

Auta szukam juz około 2 miesięcy ale jakos nie wybrałem czegos konkretengo więc proszę Was o pomoc.( Nie lubie jasnych środków, chodzi o deske rozdzielczą)

Znalazłem taka ofertę czy moglibyście coś powiedzieć o tym aucie http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C29439152.html

a mozę macie jakieś inne proopozycje, jeśli tak to proszę o sugestie

Z góry dziekuje i pozdrawiam
    foto nr 6 - i znowu nieszczęsny czujnik ciśnienia doładowania do wymiany (czyszczenia)
    auto odpalone na zimno (wskaźnik temp.) więc wypalanie filtra to nie jest

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał KuASY Zobacz post
    Strona kierowcy malowana?
    Oryginał wygląda jak pomarańcz?
    Oryginał ma lekki pomarańcz, ale nie aż taki

- - - Updated - - -

Powiem Ci tak - przy tym budżecie to raczej nie interuj się kolorystyką auta i wnętrza... Nie masz bowiem takiego zaplecza finansowego, żeby sobie pozwolić na "wybrzydzanie".
    Osobiście wziąłbym 159 od kolegi kriswin z tego forum, dołożysz parę tysięcy, ale będziesz miał rocznik 2008, z przebiegiem co prawda powyżej 200.000 km (niewiele powyżej), przy czym technicznie w tym samochodzie nie ma nic do zrobienia.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

donday
    Gość

Domyślnie

Witam,
    Oglądałem ostatnio taką Alfę:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-dea...C29268004.html
    Zostawiona w rozliczeniu, jeden właściciel, z polskiego salonu. Historię napraw znam - przed wystawieniem na sprzedaż została wstawiona do serwisu i doprowadzona do porządku (lakierowana prawa strona: drzwi przód, tył i tylne nadkole).
    Pytanie - czy warto ją brać do ASO na dokładniejsze oględziny, czy szkoda kasy? Wygląda na trochę zaniedbaną (felgi w tragicznym stanie, odprysk na przedniej szybie - do wymiany). Może ktoś z Was też ją oglądał i się wypowie?

Dzięki za odpowiedź.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Falcon40
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 150KM '07

Domyślnie

Straaaaaasznie uboga wersja. Mysle, ze lepiej dolozyc troche grosza do czegos fajniejszego.