Ostatnio edytowane przez tomekzabrze ; 06-06-2013 o 16:55
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
4200 Euro = ok. 17500 PLN. Plus transport c.a. 1500 PLN. Plus akcyza, recykling, tłumaczenia, przegląd - zrobi się c.a. 20500. Szumi skrzynia - SPRAWNA używka to obecnie ok. 3000 PLN plus z 700 wymiana z olejem. 25 tysięcy PLN za to co NA PEWNO wiemy, że jest do wyłożenia, żeby auto było sprawne. Dla bezpieczeństwa rozrząd do wymiany. 26 tysięcy.... Za 2006 rok z przebiegiem 260 tysięcy kilometrów. Nic, tylko się rzucać na towarTu na forum pojawiały się już dużo ciekawsze cenowo pojazdy.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Witam wszystkich jestem tu świeżakiem więc proszę o wyrozumiałość jak popełnie jakieś błedy.
Sprawa wygląda tak iż bardzo chciałbym zakupić w/w auto, kwota jaka moge przeznaczyc to 25-26 tyś.
Auta szukam juz około 2 miesięcy ale jakos nie wybrałem czegos konkretengo więc proszę Was o pomoc.( Nie lubie jasnych środków, chodzi o deske rozdzielczą)
Znalazłem taka ofertę czy moglibyście coś powiedzieć o tym aucie http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C29439152.html
a mozę macie jakieś inne proopozycje, jeśli tak to proszę o sugestie
Z góry dziekuje i pozdrawiam![]()
Nie szukaj taniej 159- tki, tym bardziej z dieslem. Zaufaj mi- sam kupiłem stosunkowo tanią, z początku produkcji ledwo mieszczącą się w moim skromnym budżecie i drugim razem albo bym dozbieral albo odpuścił.
Gra nie warta świeczki, bo sporo 159 z dieslem z lat 2005-2007 ma ponad 200kkm nalatane więc trzeba się szykować na dwumasę, sprzęgło, czasem łożyska w skrzyni, regeneracja turbo. Do tego dojdą takie oczywistości jak zawieszenie, hamulce, rozrząd. Policz i się zastanów czy to ma sens, może warto dozbierać?
a ja powiem tak:
kupisz auto z przebiegiem ponad 100 tys i zaraz zaczną się sypać elementy, które wymieniłeś
kupisz auto z przebiegiem ponad 200 tys i nie będzie się sypać, bo to co miało się posypać już jest wymienione
oczywiście to teoria (czasem się sprawdza), ale ja wolałbym auto z 200 tyś robionymi po autostradach niż ze 100 tys robionymi po mieście
- - - Updated - - -
foto nr 6 - i znowu nieszczęsny czujnik ciśnienia doładowania do wymiany (czyszczenia)
auto odpalone na zimno (wskaźnik temp.) więc wypalanie filtra to nie jest
Oryginał ma lekki pomarańcz, ale nie aż taki
- - - Updated - - -
Powiem Ci tak - przy tym budżecie to raczej nie interuj się kolorystyką auta i wnętrza... Nie masz bowiem takiego zaplecza finansowego, żeby sobie pozwolić na "wybrzydzanie".
Osobiście wziąłbym 159 od kolegi kriswin z tego forum, dołożysz parę tysięcy, ale będziesz miał rocznik 2008, z przebiegiem co prawda powyżej 200.000 km (niewiele powyżej), przy czym technicznie w tym samochodzie nie ma nic do zrobienia.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Witam,
Oglądałem ostatnio taką Alfę:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-dea...C29268004.html
Zostawiona w rozliczeniu, jeden właściciel, z polskiego salonu. Historię napraw znam - przed wystawieniem na sprzedaż została wstawiona do serwisu i doprowadzona do porządku (lakierowana prawa strona: drzwi przód, tył i tylne nadkole).
Pytanie - czy warto ją brać do ASO na dokładniejsze oględziny, czy szkoda kasy? Wygląda na trochę zaniedbaną (felgi w tragicznym stanie, odprysk na przedniej szybie - do wymiany). Może ktoś z Was też ją oglądał i się wypowie?
Dzięki za odpowiedź.
Straaaaaasznie uboga wersja. Mysle, ze lepiej dolozyc troche grosza do czegos fajniejszego.