Odezwij sie na PW bliżej zlotu w takim razie i sie jmwoimy
Flatbeet wejdź na forum KA i poszukaj kogoś z okolicy kto ogarnie Ci auto. Nie rób samego dachu i maski bo będzie Ci przykro patrzeć na pozostałe elementy
Jak chcesz sam kombinować to na forum możesz zakupić polerkę używaną. Ale sama polerka, pady i pasty to nie wszytsko. Trzeba zakupić glinkę, coś do smoły i kleju, zanieczyszczeń metalicznych, taśmy, IPA, dobre firby, cleaner, wosk. Więc kwota niebezpiecznie wzrasta.
tak jak wyżej , jak chcesz ogarnąc wszystko co jest w przekazaniu jak dbac o auto w 700-800zł powinieneś się zamknąć oczywiście z maszyną (lepszą)
to już sie robią spore koszty :/ plus właśnie po głowie chodziła mi ta myśl o której kicaj powiedział głośno - zrobię 2 elementy i będzie mnie bolała reszta![]()
pisałem do tej lokalnej firmy od autodetalingu, wspominałem o pełnej polerce i usuwaniu rys po kluczyku itd. w odpowiedzi dostałem że "pełna korekta auta 800-1200zł netto' tylko właśnie nie wiem co sie kryje pod nazwą 'pełna korekta'. bo np rysa zrobiona specjalnie kluczykiem przez dwoje drzwi, tak głęboka że haczę o nią paznokciem to wymaga już chyba ponownego lakierowania, sama polerka tego raczej nie usunie.
generalnie jak by mi za 1000zł zrobili wszystko czyli pousuwali 2 głębsze rysy, parę odprysków, plus malowanie zarysowanego zderzaka i polerka to bym sie pewnie na to skusił. ale wątpię żeby w tej cenie było lakierownie hehe
na razie stanęło na tym że jakoś przeżyje do zlotu a tam sie ugadam Marcinem_M na maskę i dach, reszta może potem a może nie. nie jest to już nowe auto i szkoda mi ładować w nie tyle kasy, tym bardziej że po głowie chodzi już kolejna Alfa ale przy założeniu że tej już nie sprzedajębo nie sprzedam nigdy
jedyny problem jest taki że... jutro moje auto będzie robiło za samochód do ślubui dla tego miałem takie ciśnienie ale doszedłem do wniosku że jak sie odpowiednio przystroi to nie będzie nic widać
w końcu na masce zawsze leży największy wianek
![]()
Ostatnio edytowane przez flatbeet ; 07-06-2013 o 15:51
jak zrobisz dach to aż tak nie bd rzucać się to w oczy ,ale maska możemaska jest tragedia ? Kup megsa UC+tricolor i objedź nim ładnie całe auto , kolor przejrzy napewno i połóż na to dobry wosk i naprawdę efekt powinien być więcej niz dobry
zależy jaki ? naturalny czy sealant i do jakiej kwoty , i czy politura pod to czy nie ,ogólnie rzecz biorąc przyda Ci się
2 wiadra
Rękawica
Szampon
Glinka
Korekta mała(czyli megs UC+TC)
Cleaner
Politura(nie obowiązkowo)
Wosk
2 aplikatory Megsa np
Kilka fibr
to by było na tyle co do lakieru
przydało by sie jeszcze cos do opon i do szyb(wystarczy domowy środek)
I to by był taki naprawe fajny zestaw,podaj kwote jaką możesz wyłozyć to cos Ci ułożę a koledzy tu skorygują ,albo cos wymienią na inny żeby było dobrze
Na malowanie zderzaka nie licz jeżeli jest to profesjonalna firma to sama korekta tyle kosztuje. Co do rys to zależy jak są głębokie - polej te rysy wodą, jeżeli dalej będą widoczne to znaczy że pozostaje tylko lakierowanie a jak nie będzie ich widać to znaczy że da się je spolerować.
Pozatym, nawet jak masz głębokie rysy to przejechanie polerką łagodzi jej "kanty" przez co nie jest tak widoczna - sprawdzone.
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."