Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 143

Temat: Polerowanie lakieru

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin_M Zobacz post
    Wytrzymaj z polerka do sierpnia to ci cos tam wytworze na lakierze
    oooooo byłoby super ! ale tylko odpłatnie bo za piwko to ja sie nie zgadzam chcę być fair

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Odezwij sie na PW bliżej zlotu w takim razie i sie jmwoimy

Użytkownik Rowerzysta Avatar kicaj
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 jtd 8v

Domyślnie

Flatbeet wejdź na forum KA i poszukaj kogoś z okolicy kto ogarnie Ci auto. Nie rób samego dachu i maski bo będzie Ci przykro patrzeć na pozostałe elementy
    Jak chcesz sam kombinować to na forum możesz zakupić polerkę używaną. Ale sama polerka, pady i pasty to nie wszytsko. Trzeba zakupić glinkę, coś do smoły i kleju, zanieczyszczeń metalicznych, taśmy, IPA, dobre firby, cleaner, wosk. Więc kwota niebezpiecznie wzrasta.

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

tak jak wyżej , jak chcesz ogarnąc wszystko co jest w przekazaniu jak dbac o auto w 700-800zł powinieneś się zamknąć oczywiście z maszyną (lepszą)

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

to już sie robią spore koszty :/ plus właśnie po głowie chodziła mi ta myśl o której kicaj powiedział głośno - zrobię 2 elementy i będzie mnie bolała reszta
    pisałem do tej lokalnej firmy od autodetalingu, wspominałem o pełnej polerce i usuwaniu rys po kluczyku itd. w odpowiedzi dostałem że "pełna korekta auta 800-1200zł netto' tylko właśnie nie wiem co sie kryje pod nazwą 'pełna korekta'. bo np rysa zrobiona specjalnie kluczykiem przez dwoje drzwi, tak głęboka że haczę o nią paznokciem to wymaga już chyba ponownego lakierowania, sama polerka tego raczej nie usunie.
    generalnie jak by mi za 1000zł zrobili wszystko czyli pousuwali 2 głębsze rysy, parę odprysków, plus malowanie zarysowanego zderzaka i polerka to bym sie pewnie na to skusił. ale wątpię żeby w tej cenie było lakierownie hehe

na razie stanęło na tym że jakoś przeżyje do zlotu a tam sie ugadam Marcinem_M na maskę i dach, reszta może potem a może nie. nie jest to już nowe auto i szkoda mi ładować w nie tyle kasy, tym bardziej że po głowie chodzi już kolejna Alfa ale przy założeniu że tej już nie sprzedaję bo nie sprzedam nigdy

jedyny problem jest taki że... jutro moje auto będzie robiło za samochód do ślubu i dla tego miałem takie ciśnienie ale doszedłem do wniosku że jak sie odpowiednio przystroi to nie będzie nic widać w końcu na masce zawsze leży największy wianek
    Ostatnio edytowane przez flatbeet ; 07-06-2013 o 15:51

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

jak zrobisz dach to aż tak nie bd rzucać się to w oczy ,ale maska może maska jest tragedia ? Kup megsa UC+tricolor i objedź nim ładnie całe auto , kolor przejrzy napewno i połóż na to dobry wosk i naprawdę efekt powinien być więcej niz dobry

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    jak zrobisz dach to aż tak nie bd rzucać się to w oczy ,ale maska może maska jest tragedia ? Kup megsa UC+tricolor i objedź nim ładnie całe auto , kolor przejrzy napewno i połóż na to dobry wosk i naprawdę efekt powinien być więcej niz dobry
    dobra tak zrobię, to co tu podajesz nie jest takie drogie a skoro takie tu pochlebne opinie o tym czytam to na pewno nie zaszkodzi a dobry wosk to ? wcześniej miałem Turtle Wax ale właśnie się skończył

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

zależy jaki ? naturalny czy sealant i do jakiej kwoty , i czy politura pod to czy nie ,ogólnie rzecz biorąc przyda Ci się
    2 wiadra
    Rękawica
    Szampon
    Glinka
    Korekta mała(czyli megs UC+TC)
    Cleaner
    Politura(nie obowiązkowo)
    Wosk
    2 aplikatory Megsa np
    Kilka fibr

to by było na tyle co do lakieru
    przydało by sie jeszcze cos do opon i do szyb(wystarczy domowy środek)

I to by był taki naprawe fajny zestaw,podaj kwote jaką możesz wyłozyć to cos Ci ułożę a koledzy tu skorygują ,albo cos wymienią na inny żeby było dobrze

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KamilP
    Mieszka w
    LPU
    Auto
    Alfa Romeo 1.9JTD 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał flatbeet Zobacz post
    generalnie jak by mi za 1000zł zrobili wszystko czyli pousuwali 2 głębsze rysy, parę odprysków, plus malowanie zarysowanego zderzaka i polerka to bym sie pewnie na to skusił.
    Na malowanie zderzaka nie licz jeżeli jest to profesjonalna firma to sama korekta tyle kosztuje. Co do rys to zależy jak są głębokie - polej te rysy wodą, jeżeli dalej będą widoczne to znaczy że pozostaje tylko lakierowanie a jak nie będzie ich widać to znaczy że da się je spolerować.
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 2002r, blu cosmo:-)
    Moje portfolio

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Pozatym, nawet jak masz głębokie rysy to przejechanie polerką łagodzi jej "kanty" przez co nie jest tak widoczna - sprawdzone.

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."